Luna plina a cerbului. 13 iulie 2022. Semnificatii spirituale. Ce trebuie sa stii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Luna plina a cerbului. 13 iulie 2022. Semnificatii spirituale. Ce trebuie sa stii

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Luna plina a cerbului. 13 iulie 2022. Semnificatii spirituale. Ce trebuie sa stii
Luna plina a cerbului

Luna plina din Iulie se apropie – rasarind dupa apusul soarelui miercuri, 13 Iulie 2022. Aceasta va fi cea mai mare si mai stralucitoare superluna a anului! Aflați cand sa cautati Luna plina din aceasta luna si, de asemenea, de ce o numim Luna plina a cerbului.

Cand poti vedea Luna Plina in Iulie 2022

Luna plina din iulie va rasari miercuri, 13 Iulie. Va fi sub orizont in acel moment, asa ca planuieste sa te uiti spre sud-est dupa apus pentru a o vedea ridicandu-se pe cer.

Iata SuperLuna Cerbului!

Luna plina din Iulie orbiteaza mai aproape de Pamant decat orice alta Luna plina anul acesta, ceea ce o face cea mai mare si mai stralucitoare superluna din 2022! In cel mai apropiat punct al sau, Luna Cerbului se va afla la 357.418 km de Pamant, asa ca este mai aproape  cu 200 km decati Luna capsunie din Iunie.

In timp ce o superluna este din punct de vedere tehnic mai mare si mai stralucitoare decat o Luna plina obisnuita, ea pare doar cu aproximativ 7% mai mare – ceea ce poate fi o diferenta imperceptibiala pentru ochiul uman, in functie de alte conditii. Cu toate acestea, este distractiv sa stii ca Luna plina pe care o privesti este cea mai apropiata, cea mai mare si cea mai stralucitoare a anului.

SuperLuna din Iulie 2022 apare, de asemenea, putin mai spre sud, deci mai jos pe cer decat cu o luna inainte; atunci cand o Luna este mai jos pe cer sau mai aproape de orizont, poate parea si mai mare.

Citeste si: Horoscop special Luna plina in Capricorn 2022. Cum influenteaza fiecare zodie CEA MAI MARE superLuna a lui 2022

De ce se numeste Luna plina a Cerbului?

Numele de lunilor pline folosite de The Old Farmer’s Almanah provin din mai multe locuri, inclusiv surse native americane, coloniale americane si europene. In mod traditional, fiecare nume de Luna plina a fost aplicat intregii luni lunare in care a avut loc, nu numai Lunii pline.

Luna Cerbului

Luna plina din Iulie se numeste Luna Cerbului deoarece coarnele masculilor de cerb  sunt in modul de crestere completa in acest moment. Cerbii isi pierd si le  recresc coarnele in fiecare an, producand un set mai mare si mai impresionant pe masura ce trec anii.

Nume alternative ale Lunii pline din iulie

Mai multe alte nume pentru Luna plina din aceasta luna se refera, de asemenea, la animale, inclusiv Luna naparlirii si Luna Somonului, un termen care indica momentul in care pestii s-au intors in zona si sunt gata de recoltare.

Plantele sunt, de asemenea, prezentate in mod proeminent in numele lunii din Iulie. Unele dintre preferatele noastre sunt Luna murei (Anishinaabe), Luna cand se coc ciresele (Dakota), Luna porumbului copt (Cherokee) si Luna zmeurei (Algonquin, Ojibwe).

Luna fulgerului (Western Abenaki) si Luna mijlocului verii (Anishinaabe) sunt variante alternative care se refera la vremea furtunoasa si sezonul de vara.

Fazele Lunii pentru Iulie 2022

Primul trimestru: 6 Iulie

Luna Plina: 13 Iulie

Ultimul trimestru: 20 Iulie

Luna Noua: 28 Iulie

Cele mai bune zile din Iulie 2022

Mai jos sunt cele mai bune zile pentru activitati, bazate pe semnul si faza Lunii in Iulie.

Cele mai bune zile pentru diferite activitati

Cosirea fanului 18-20

Punerea oualor pentru incubatie 14, 15

Pescuitul 1-13, 28–31

Fapte legate de Luna plina din Iulie

Pe 20 Iulie 1969, Neil Armstrong a devenit prima persoana care a pasit pe Luna. El a pus acolo si steagul SUA.

Pe 31 Iulie 1999, cenusa astrogeologului Eugene Shoemaker a fost depusa pe Luna

sursa: almanac.com

Imagine de RR van Zanten de la Pixabay

Data articol: 10/07/2022