10 remedii naturale pentru sforăit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 remedii naturale pentru sforăit

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 remedii naturale pentru sforăit
remedii naturale pentru sforăit

Cu toții suntem familiarizați cu sforăitul. Dacă nu suntem principalii vinovați de această problemă zgomotoasă nocturnă, știm pe cineva care este. Sforăitul afectează aproximativ jumătate din populația noastră, iar 25% dintre noi sforăim noapte de noapte.

Iată mai jos 10 remedii naturale pentru sforăit

Mentă

Inflamarea membranelor din mucoasa nărilor și gâtului este remediată de proprietatea antiinflamatorie a mentei. Aceasta ușurează procesul de respirație contribuind la o respiraţie lină. Sforăitul din cauza răcelii, a aerului uscat sau a alergiilor este oprit temporar de mentă. Dacă sforăitul este cauzat de oricare dintre motivele menționate mai sus, adăugați una-două picături de ulei de mentă într-un pahar cu apă și faceţi gargară cu acest amestec până la vindecare.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre cei mai puternici agenți antiinflamatori. Acesta linişteşte căile respiratorii și asigură o trecere uşoară a aerului prin reducerea inflamaţiei provocate de sforăit. Mai mult, scade durerile și reduce vibrațiile la nivelul gâtului, cauzate de sforăit. Două-trei înghițituri de ulei de măsline pot fi luate izolat fără a amesteca nimic în el înainte de somn și constataţi un proces uimitor de vindecare.

Abur

Sforăitul este cauzat în principal de congestia nazală. Unul dintre cele mai bune moduri de a vindeca aceasta congestie este de a inspira/a inhala abur. Reduce congestia nazală într-o măsură considerabilă. Cea mai bună modalitate de a inspira aburul este să amestecați câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau ulei de arbore de ceai în apă clocotită și să inhalaţi cel puțin 5 până la 10 minute. Folosiți acest remediu natural atât timp cât aveți nevoie sau până când veți obține rezultatul dorit.

Unt clarifiat

Ghee este altă denumire pentru untul clarifiat. Este folosit mai ales pentru a fluidiza tractul diverselor sisteme din organism. Unele dintre proprietățile sale medicinale sunt destul de utile în deschiderea pasajelor nazale blocate. Puneţi o cantitate mică de unt clarifiat cald, printr-un picurator în ambele nări înainte de a merge la culcare, poate ajuta la curățarea tractului nazal într-o mare măsură. Același proces trebuie repetat și după trezire în fiecare dimineață, finalizând astfel ciclul pentru a accelera recuperarea.

Citeste continuarea aici.

FOTO: Depositphotos.com

Data articol: 28/05/2022