În noaptea dintre ani se bea şampanie. Mai exact, la miezul nopţii, tradiţia spune că trebuie să spargem o sticlă de şampanie ca să îngropăm vechiul an şi să-i urăm bun venit noului an. Dar nu v-aţi plictisit de şampanie? Toată lumea bea şampanie, aşa că nu mai pare nimic interesant, darămite spectaculos.
Cum sună un cocktail cu şampanie? Asta de băutură festivă, interesantă şi spectaculoasă. Şi extrem de uşor de făcut.
Cu această idee în cap, LIFE.ro l-a căutat pe Urehas, unul dintre cei mai apreciaţi bartenderi de pe la noi. Lucrează de aproape 8 ani în Loft, a fost pe la concursuri, a câştigat premii, iar cei care au băut cocktail-uri făcute de el au rămas impresionaţi.
L-am vizitat zilele trecute şi l-am rugat să ne înveţe să facem trei cocktail-uri festive, potrivite serii de Revelion. Nici nu mi-am imaginat că poate fi atât de simplu. Simplu de preparat, cu o poveste frumoasă în spate şi foarte gustos. De fapt, Urehas este ca o enciclopedie a cocktail-urilor. Ştie fiecare cocktail când a fost inventat, în ce condiţii, de către cine şi aşa mai departe. A fost o plăcere să-l ascult, să-l urmăresc cum prepară şi, evident, să gust ce a ieşit din mâinile lui.
French 75
Numit după tunul de artilerie francez French 75, o armă de război eficientă , Cocktailul French 75 este un aperitiv clasic ce conţine Gin Bombay Sapphire, Şampanie Laurent Perrier, suc de lămâie proaspăt stors şi puţin zahăr. Poate fi alegera cea mai potrivită pentru petrecerea de Anul Nou.
- 100 ml Laurent Perrier brut
- 30 ml Bombay Sapphire
- 20 ml Suc de lămâie
- 10 ml Sirop de zahăr (o parte apă, o parte zahăr)
- Decor: coajă de lămâie
Descoperă restul rețetelor pe LIFE.ro!
Imagine de Pexels de la Pixabay