Diferența dintre un blender și un robot de bucătărie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Diferența dintre un blender și un robot de bucătărie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Diferența dintre un blender și un robot de bucătărie
blender și un robot de bucătărie

La prima vedere, pare că atât un blender, cât și un robot de bucătărie sunt folosite pentru măcinarea și mărunțirea alimentelor. Cu toate acestea, nu sunt deloc la fel. 

Fiecare are avantajele și funcțiile sale specifice, iar cunoașterea acestora te va ajuta să optimizezi utilizarea lor și să știi care dintre aceste aparate este cel mai potrivit pentru nevoile tale. În acest articol împărtășim câteva caracteristici cheie pentru a le diferenția și a alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine. 

Ce pregătim

Un blender este format dintr-un pahar înalt cu o bază mai îngustă și lame mici. Având în vedere puterea și designul său, este utilizat în principal pentru a face sucuri, smoothie-uri, creme și supe, deși poate fi folosit și pentru amestecuri de prăjituri și diverse deserturi. Este puternic, dar nu este ideal pentru măcinarea articolelor puțin mai dure, cum ar fi nucile sau legumele crude, cum ar fi morcovii sau dovleceii, deoarece are nevoie de o bază de apă pentru a curge între lame și a facilita măcinarea. Practic, fără lichid îi va fi dificil să deplaseze ceea ce este introdus în el. 

Un robot de bucătărie, pe de altă parte, este conceput pentru a prelucra alimentele uscate și de aceea este ideal pentru mărunțirea, tăierea, măcinarea și amestecarea chiar și a celor mai dure și mai dificile produse. În plus, poate manipula mai multe alimente în același timp, deoarece lamele sale sunt mai puternice și mai mari. 

De ce ai nevoie

Dacă nu ești un bucătar grozav și mănânci mult, un blender va face probabil treaba de care ai nevoie. Cu el poți face preparate simple și rapide pentru mesele zilnice, precum și sucuri și piureuri pentru micul dejun și gustări. 

Dacă, pe de altă parte, îți place să gătești și sunt mai mulți oameni în casa ta sau inviți de obicei oamenii să mănânce, un robot de bucătărie poate deveni cel mai bun aliat al tău. Îți va economisi timp tăind legume și te va ajuta să faci amestecurile mai omogene. În plus, este ideal pentru mai multe detalii gourmet, cum ar fi ierburile, care în timp ce într-un blender ar deveni piure, într-un robot de bucătărie pot fi tăiate la perfecțiune. Un robot de bucătărie are boluri spațioase – ceea ce face ușor să adaugi ingrediente – și adesea vin cu o varietate de suplimente cu ajutorul cărora poți morcovi, rade brânză sau amesteca aluatul.

Așadar, în timp ce un robot de bucătărie este un instrument excelent pentru brutari, un blender este o alegere excelentă pentru cineva care dorește să consume lichide (fie că este vorba de cocktailuri sau de piureuri). Dar dacă vrei pe amândouă? În trecut, a existat o diviziune foarte clară între blender și robot de bucătărie. Dar acum nu mai este cazul. Nu este neobișnuit ca un blender high-end să includă mai multe atașamente cu care este capabil să îndeplinească diverse sarcini suplimentare.

Date suplimentare

Mai sunt câteva lucruri cărora ar trebui să le acorzi atenție atunci când faci alegerea. 

– Motorul este vital. Indiferent dacă cumperi un blender sau un robot de bucătărie, puterea motorului va indica cât de multă muncă va putea face. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine. De asemenea, motoarele mai mici se pot supraîncălzi și arde dacă sunt forțate prea tare.

– Calitatea materialelor este un alt punct important. Dacă piesele nu sunt bine realizate, se vor rupe rapid, iar lamele vor deveni uzate după câteva utilizări. Acest lucru trebuie verificat în momentul cumpărării. 

– În cele din urmă, trebuie acordată atenție dimensiunii lamelor. Cele mai mari și mai puternice lame îți vor permite să faci lucruri detaliate, cum ar fi frământarea pâinii, obținând o textură spongioasă și aproape profesională.

Deci, care dintre cele două aparate este potrivit pentru tine? Pur și simplu, un blender este cea mai bună alegere pentru preparatele cu conținut ridicat de lichide, cum ar fi smoothie-urile și supele, iar un robot de bucătărie este unul dintre cele mai importante atunci când vine vorba de a tăia ingrediente voluminoase, cum ar fi făina și untul. Cu toate acestea, întrucât diviziunea dintre robotul de bucătărie și blenderul a fost, să zicem, mixtă, poți găsi deja gadgeturi de ultimă generație care se ocupă admirabil de sarcinile ambelor.

Data articol: 07/06/2021