Beneficiile goji. Ce contraindicatii au fructele goji - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficiile goji. Ce contraindicatii au fructele goji

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Beneficiile goji. Ce contraindicatii au fructele goji
Beneficiile goji - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - oats-3313984_1920

Te-ai intrebat despre beneficiile goji? Se spune ca boabele de goji sunt o fantana a tineretii. In Asia, fructele de goji au fost consumate de generatii in speranta de a trai mai mult.

Beneficiile goji pentru sanatate

Oamenii au folosit fructe de padure goji pentru a incerca sa trateze multe probleme comune de sanatate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala, febra si probleme oculare legate de varsta.

Fructele de goji, pe care unii le denumesc „superalimente”, sunt consumate crude, fierte sau uscate si sunt utilizate in ceaiuri de plante, sucuri, vinuri si medicamente.

Fructele de goji sunt bogate in substante nutritive. Unele studii au aratat ca daca bei suc de fructe de padure goji vei avea un somn mai bun, vei scapa de kilogramele in plus si vei oferi sistemului imunitar putere. Fructele de goji pot fi utile si in controlul eliberarii zaharului in sange.

Te mai poate interesa: Goji. 8 informatii importante pentru sanatatea ta. Cum se cultiva goji

Beneficiile fructelor goji pentru ochi

Studiile au descoperit ca fructele de goji pot ajuta la reducerea riscului de glaucom. Se crede ca fructele de goji protejeaza impotriva bolilor oculare legate de varsta.

Fructele de goji pot ajuta ochii, deoarece contin niveluri ridicate de antioxidanti sanatosi, in special zeaxantina. Aceiasi antioxidanti pot, de asemenea, opri daunele cauzate de lumina UV, radicalii liberi sau stres oxidativ.

Beneficiile fructelor goji in lupta cu cancerul

Nivelurile ridicate de antioxidanti, inclusiv vitamina C, zeaxantina si carotenoizi, sunt responsabile pentru combaterea celulelor canceroase. Antioxidantii incetinesc cresterea tumorii, reduc inflamatia si ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism.

Contraindicatii pentru goji

Goji nu are doar beneficii, ci si cateva contraindicatii. Fructele de goji ar putea interactiona cu unele medicamente. Daca luati warfarina (un diluant de sange), poate doriti sa le evitati.
Fructele de goji pot interactiona, de asemenea, cu medicamentele pentru diabet si medicamentele pentru tensiunea arteriala.

Nu rata nici: 8 SUPER-ALIMENTE pentru cresterea ENERGIEI. Iata cum sa le folosesti!

Imagine de Susana Martins de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 10/03/2021