Ce boli vindeca ghimbirul si de ce dureri poti scapa cu el - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce boli vindeca ghimbirul si de ce dureri poti scapa cu el

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce boli vindeca ghimbirul si de ce dureri poti scapa cu el
de ce boli vindeca ghimbirul - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - ginger-2523758_1920

Ghimbirul este utilizat de sute de ani pentru a vindeca boli si pentru da aroma mancarurilor. Citeste in continuarea ce boli vindeca ghimbirul.

Ghimbirul intareste sistemul imunitar, te scapa de greata si varsaturi, dureri musculare si dureri provocate de osteoartrita.

Ghimbirul este originar din parti mai calde din Asia, cum ar fi China, Japonia si India, dar acum este cultivat in parti din America de Sud si Africa. De asemenea, ghimbirul este cultivat si in Orientul Mijlociu pentru a fi utilizat ca medicament.

Citeste si: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Ghimbirul vindeca si previne boli. Vezi de ce dureri poti scapa cu ghimbir

Daca te intrebi ce boli vindeca ghimbirul, afla ca ghimbirul vindeca boli precum gripa, raceala, infectii ale intestinelor, te scapa de durerile de dinti, opreste sangerarea si te ajuta daca suferi de disfunctie erectila.

Cercetarile timpurii arata ca administrarea de ghimbir pe cale orala ar putea ajuta la reducerea durerii si la imbunatatirea vindecarii ranilor la copiii carora li s-au scos amigdalele.

Ghimbirul este utilizat in mod obisnuit pentru multe tipuri de greata si varsaturi.

Majoritatea cercetarilor arata ca administrarea de ghimbir pe cale orala poate reduce usor durerea la unele persoane cu osteoartrita. Exista unele dovezi ca administrarea de ghimbir pe cale orala functioneaza la fel ca ibuprofenul 400 mg/ zi pentru durerea in osteoartrita soldului si genunchiului.

Te mai poate interesa: Ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi timp de o luna

Ghimbirul te vindeca de dureri menstruale

Cercetarile arata ca administrarea pudrei de ghimbir 500-2000 mg in primele 3-4 zile ale unui ciclu menstrual scade semnificativ durerea la femeile cu perioade menstruale dureroase.

Ghimbirul, ideal pentru diabetici

Consumul de ghimbir pare sa scada glicemia la unele persoane cu diabet. Se pare ca sunt necesare doze de cel putin 3 grame de ghimbir pe zi. Dozele mai mici s-ar putea sa nu ajute.

De asemenea, administrarea de ghimbir poate reduce glicemia la femeile insarcinate care sufera de diabet gestational.

Citeste si Ce boli vindeca pisica

Imagine de gate74 de la Pixabay

Data articol: 19/12/2020