Baile Tusnad - o destinatie de vacanta pentru intreaga familie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Baile Tusnad – o destinatie de vacanta pentru intreaga familie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Baile Tusnad – o destinatie de vacanta pentru intreaga familie
Baile Tusnad

Locatia Baile Tusnad – in maghiara Tusnadfurdo – se afla in judetul Harghita si este populara ca fiind orasul cu cel mai mic numar de locuitori. Aflata in sudul depresiunii Ciucului, in cheile Oltului, intre Muntii Bodoc si Harghita si la inaltimea de 650 m, orasul Baile Tusnad este o statiune montana cunoscuta la nivel international

Localizarea orasului Baile Tusnad

Baile Tusnad se afla la 35 de kilometru de Baraolt, 67 de kilometri de Brasov, 32 de kilometri de Miercurea-Ciuc si 37 de kilometri de Sfantul Gheorghe. Statiunea montana Baile Tusnad este apreciata la nivel international pentru fumusetea peisajelor, dar si a aerului extrem de curat si ionizat. Este asezata intr-un loc foarte pitoresc aflat pe versantul de vest al masivului Ciomad.

Oltul este sursa principala de apa a orasului, iar in mijlocul statiunii a fost plasat lacul artificial Ciucas. Prezenta emisiilor de CO2 si a apelor puternic mineralizate au facut din statiunea montana Baile Tusnad un loc de tratament si o destinatie linistita de vacanta pentru intreaga familie.

Te mai poate interesa Baile Herculane – turism inteligent pentru sanatate

Conditiile climatice din Tusnad

Statiunea balneoclimaterica Baile Tusnad, se afla in sudul depresiunii Ciucului, la altitudinea de 650 m, in defileul Oltului. Datorita pozitie foarte bine aleasa, statiunea se bucura de peisaje incredibil de frumoase si, totodata, de un aer special, puternic ozonat si bogat in aerosoli rasinosi. Totodata, numarul mare de ioni negativi din atmosfera, recomanda Baile Tusnad ca loc de tratament pentru toti cei cu probleme de sanatate.

Climatul montan este foarte tonic si revigorant, parca special conceput pentru ameliorarea afectiunilor nervoase. Este un loc superb, ideal pentru vacantele in familie dedicate remontarii psihice si fizice.

5 parcuri de aventura din Romania! Afla mai multe despre ele aici!

Apele minerale din Baile Tusnad

Primele marturii scrise si dovezi legate de apele minerale din statiunea Baile Tusnad dateaza din secolul al XVIII-lea. Atunci au fost mentionate pentru prima data izvoarele cu ape minerale curative care erau cunoscute si folosite de localnici pentru diverse probleme de sanatate. Apele izvoarelor, numite Apor, Mikes sau Stanescu, sunt cu ape minerale carbogazoase, bicarbonate sau bogate in cloruri si sodiu.

Emanatiile de bioxid de carbon de la Tusnad

Tot in secolul al XVIII-lea a fost facuta si o marturie a emanatiilor naturale de bioxid de carbon din zona, acestea avand la baza activitatea vulcanica din zona Carpatilor Rasariteni. Acestea sunt in prezent valorificate in curele si tratamentele balneare de la Baile Tusnad, fiind un fenomen unic in intreaga lume.

Cele mai frumoase 10 locuri din Romania. Nu trebuie sa le ratezi – FOTO

Afectiuni care se pot trata la Baile Tusnad

Pe langa faptul ca este un loc linistit si extrem de pitoresc pentru drumetii si plimbari in natura impreuna cu familia, statiunea este recomandata de medicii din intreaga lume pentru tratarea unor afectiuni si probleme de sanatate:

  • Aici sunt indrumati cei care vor sa isi amelioreze starea dupa un infarct miocardic, sufera de tulburari ale sistemului circulator, hipertensiune arteriala, sau afectiuni ale valvelor inimii.
  • Locul este ideal pentru ameliorarea unor afectiuni nervoase, cum ar fi starile astenice, starile de oboseala intelectuala si fizica, nevrozele sau distoniile neurovegetative.
  • Apele carbogazoase din zona sunt ideale pentru a trata diverse afectiuni digestive, afectiuni ale stomacului, gastrite, enterocolite, tulburari ale functiilor colonului si chiar dischinezii biliare.
  • Datorita aerului puternic ozonat si ionizat, statiunea este recomandata pentru diverse afectiuni endocrine, cum ar fi boala Basedow, insuficienta suprarenala sau hipertiroidie.
Aakmaros / CC BY-SA

Cuvinte cheie:
Data articol: 20/08/2021