OMS confirmă: Testele pozitive de Covid-19 la pacienții vindecați nu sunt reinfectări - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

OMS confirmă: Testele pozitive de Covid-19 la pacienții vindecați nu sunt reinfectări

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » OMS confirmă: Testele pozitive de Covid-19 la pacienții vindecați nu sunt reinfectări
Cum acționează Covid-19

Una dintre principalele îngrijorări ale momentului actual constă în teama de reinfectare la pacienții deja vindecați. Se pare că au existat mai multe cazuri de persoane care au fost retestate pozitiv, după infectare, însă experții spun că acest lucru nu înseamnă că au contractat din nou virusul!

Coreea de Sud a raportat în luna aprilie peste 100 de astfel de cazuri, exprimându-și îngrijorarea cu privire la faptul că virusul ar putea declanșa din nou un val de agitație, însă experții din cadrul OMS avertizează asupra faptului că acesta nu este un motiv de îngrijorare: „Suntem la curent cu faptul că există persoane care, la retestare, au un rezultat pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă că s-au reinfectat. Conform ultimelor și celor mai recente studii, se pare că după vindecare, corpul continuă să elimine celule infectate, iar din acest motiv rezultatul la test este pozitiv. La aproximativ o săptămână de la infectare, corpul uman produce anticorpi împotriva virusului, iar aceasta este veste liniștitoare”, declară experții din cadrul OMS.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2YOgOQq

Data articol: 08/05/2020