OFICIAL! Scolile reincep in SEPTEMBRIE! Ce se intampla cu anul scolar 2019-2020? Cand se dau Evaluarea Nationala si Bacalaureatul? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

OFICIAL! Scolile reincep in SEPTEMBRIE! Ce se intampla cu anul scolar 2019-2020? Cand se dau Evaluarea Nationala si Bacalaureatul?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » OFICIAL! Scolile reincep in SEPTEMBRIE! Ce se intampla cu anul scolar 2019-2020? Cand se dau Evaluarea Nationala si Bacalaureatul?
Scolile reincep in SEPTEMBRIE

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat luni, 27 aprilie 2020, ca scolile reincep in SEPTEMBRIE 2020. Anul scolar 2019-2020 se va incheia, iar mediile se vor incheia pe baza notelor de pana acum. In cazuri exceptionale, se poate face o evaluare. Vor reveni la scoala doar elevii din clasele terminale (a VIII-a, a XII-a si a XIII-a), in vederea pregatirii pentru examenele nationale. Celelate forme de invatamant (prescolar, preuniversitar si universitar) vor continua studiul la distanta.

Declaratia a fost facuta dupa o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Presedintele a mentionat ca elevii claselor terminale vor reveni la scoala dupa 1 iunie si numai pana la 12 iunie, cand se incheie oficial anul scolar 2019-2020. Se vor aplica norme de distantare sociala, cu maximum 10 elevi in sala de curs.

De asemenea, presedintele a anuntat ca examenele nationale si cel de Bacalaureat se vor organiza cu respectarea unor reguli foarte stricte. Se va intra pe un coridor, se va iesi pe altul. Se vor face regulat dezinfectii.

Actualizare 27 aprilie, ora 16:00.

Fara teze!

Toate situatiile școlare vor fi incheiate cu doua note, iar tezele nu se vor mai sustine, a anuntat ministrul Educatiei, Monica Anisie. “Am luat in calcul si masurile pe care state precum Italia, Portugalia, Ungaria, Letonia, Malta le-au luat in contextul pandemiei Covid-19. Cursurile realizate in unitatile de invatamant raman suspendate, insa continua invatarea asistata de tehnologie. Pentru elevii fara posibilitati, ministerul si scolile vor oferi calculatoare” a precizat ministrul. De asemenea, Monica Anisia a precizat ca material neparcursa in aceasta periaoda se va recupera in anul scolar viitor.

Totodata, studentii isi vor continua cursurile online, iar examenele pot fi sustinute si online. Fiecare Universitate va stabili modalitatea si data sustinerii acestor examene.

Cand se dau Evaluarea Nationala si Bacalaureatul?

Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a declarat, luni seara, ca Evaluarea Nationala va incepe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va incepe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competenta. Calendarul va fi comunicat ulterior.

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie doar pentru doua saptamâni de pregatire. Se vor realiza in aceasta perioada numai activitati de pregatire si consiliere pentru examenele nationale, a precizat ministrul. Pentru elevii care au probleme de sanatate sau au in familie persoane cu risc de imbolnavire, prezenta la scoala va fi optionala, iar decizia va apartine parintilor.

Pentru cei care sustin examenele de certificare, pentru invatamantul profesional si profesional-dual, dar si post-liceal, vor fi realizate aceste examene numai pe baza de proiect, iar proba practica va fi echivalata. In ceea ce priveste examenele pe care le sustin cadrele didactice – adica titularizare, definitivat sau gradele didactice – acestea se vor desfasura cu respectarea masurilor de siguranta, iar Ministerul va comunica in scurt timp modalitatea de sustinere, dar si calendarele.

Masuri de siguranta pentru clasa: In sala de clasa, igienizata, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate masurile de distantare sociala.

Stire in curs de actualizare.

Foto: Facebook

Data articol: 27/04/2020