Băița copilului: Ghid de întrebări și răspunsuri de la pediatru - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Băița copilului: Ghid de întrebări și răspunsuri de la pediatru

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Băița copilului: Ghid de întrebări și răspunsuri de la pediatru
scaunelul de baie

Băița copilului trebuie să reprezinte un motiv de relaxare și un prilej de conectare pentru părinți și micuții lor și să aibă loc în fiecare seară. De asemenea, apa din cădiță trebuie verificată cu un termometru, iar produsele pentru igiena corporală trebuie achiziționate în funcție de categoria de vârstă. Află în continuare ce alte sfaturi îți oferă medicul pediatru pentru a te bucura alături de copilul tău de o băiță plăcută.

Doctor Cristina Chiriac, medic specialist neonatolog și pediatru răspunde întrebărilor părinților despre băița copilului.

Cât de des trebuie să facem baie copilului? Este necesar să îl spălăm zilnic? Stând zilele acestea mai mult în casă nu se mai murdăresc la fel de des ca înainte și nici nu transpiră la fel de mult ca adulții…

Chiar și pentru noi medicii cât de des facem baie poate fi o întrebare controversată pentru că suntem cumva împărțiți în două tabere. Aș zice că eu fac parte din cei care susțin că baia/dușul zilnic este obligatoriu. În primul rând este un moment atât de plăcut din zi, pot spune că este un ritual pentru copilul/copiii noștri. Practic părintele interacționează cu copilul, lasă telefonul deoparte, grijile zilei, participă și i se dedică în totalitate, se implică în jocul său cu spumă frumos mirositoare. Iar dacă această activitate plăcută se încheie cu povestea de seară somnul va fi cu siguranță odihitor.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/3betrYp

Data articol: 16/04/2020