Top sfaturi pentru o mai mare responsabilitate la jocurile de noroc - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top sfaturi pentru o mai mare responsabilitate la jocurile de noroc

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Top sfaturi pentru o mai mare responsabilitate la jocurile de noroc
responsabilitate la jocurile de noroc

Alături de oameni încă din antichitate, jocurile de noroc nu înseamnă întotdeauna doar distracție, existând la fel de bine zile faste dar și mai puțin faste. Pentru majoritatea covârșitoare a practicanților din întreaga lume, acest aspect este de la sine înțeles, astfel că sesiunile de joc la capătul cărora balanța contului este una negativă sunt percepute așa cum trebuie. Ei bine, nu este un secret pentru nimeni faptul că există totuși persoane, mai ales în rândul jucătorilor neexperimentați, care nu reușesc să se împace cu ideea că poți pierde la fel de bine cum poți și câștiga, iar de aici încep să apară problemele. Astfel de comportament ar putea fi evitat mult mai simplu, dacă amatorii acestui gen de distracție ar respecta o serie de sfaturi create de specialiști. Iată câteva din cele mai importante astfel de sfaturi, de care orice jucător ar trebui să țină cont atunci când accesează un joc de noroc pe bani reali.

Sunt doar niște jocuri, tratează-le ca atare!

Deși pare simplu de înțeles, nu puțini sunt cei care uită că scopul primordial al jocurilor de noroc este doar distracția. Tocmai de aceea se și numesc „jocuri”. Prima și cea mai comună greșeală este să începi o sesiune de joc urmărind realizarea unor câștiguri. Jocurile de noroc nu sunt o cale de a te îmbogăți. Joacă exclusiv pentru distracție! Dacă realizezi și câștiguri, cu atât mai bine! Însă nu face un țel din asta!

Joacă doar atunci când ai capul limpede!

Indiferent că ești fericit sau supărat peste măsură, nervos, agitat ori doar obosit, este bine să stai departe de jocurile de noroc, deoarece acestea sunt momente în care ai toate șansele să iei decizii eronate sau să joci mai mult decât ar trebui. În plus, trebuie să ai mare grijă chiar și în timpul jocului. Nu te enerva prea tare în perioadele nefaste, dar nu lăsa nici entuziasmul să te cuprindă în prea mare măsură atunci când ești pe val. Nu juca la recuperare, deși vei fi foarte tentat să faci asta de cele mai multe ori!

Învață din greșeli!

Indiscutabil zicala „Errare humanum est” (A greși e omenește) se aplică și în domeniul jocurilor de noroc. Chiar și așa, pornind de la ideea că toată lumea greșește, e clar că este extrem de important modul în care continui. Dacă înveți din greșeli și nu le repeți, atunci înseamnă că ești pe drumul cel bun! Dacă, din contră, realizezi că faci destul de des aceleași greșeli, atunci înseamnă că ai problemă, pe care va trebui să o rezolvi urgent. În cazul în care nu știai, poți cere ajutor de specialitate și în țara noastră pe site-ul jocresponsabil.ro, cel mai eficient instrument de prevenire și combatere a problemelor de dependență în materie de jocuri de noroc. Chatul live este disponibil la orice oră, iar discuțiile se poartă sub protecția anonimatului. 

Dacă vrei să îți testezi profilul tău de jucător, o poți face rapid si foarte simplu pe site-ul brandului de gambling Unibet – acolo unde vei găsi un chestionar extrem de util, format din doar 9 întrebări, ale căror răspunsuri (confidențiale) te vor ajuta să-ți faci o părere destul de bună în legătură cu obiceiurile dezvoltate în timpul sesiunilor de jocuri. Poți răspunde la cele 9 întrebări în doar 2 minute, însă rezultatul va fi relevant doar dacă ești cât se poate de sincer. Parte a Grupului Kindred, Unibet este un brand uriaș pe piața internațională de gambling, cu peste 12 milioane de clienți în întreaga lume, iar unul din punctele sale forte a fost dintotdeauna atenția deosebită acordată aspectului Joc Responsabil. 

Un aspect îmbucurător este faptul că studiile recente arată că stăm bine la acest capitol, mai puțin de 1% din jucătorii români având diverse probleme de dependență.

Data articol: 09/01/2020