Medic suspendat, dupa ce a ajutat la aducerea pe lume a unui baietel fara chip - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Medic suspendat, dupa ce a ajutat la aducerea pe lume a unui baietel fara chip

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Medic suspendat, dupa ce a ajutat la aducerea pe lume a unui baietel fara chip

Colegiul Medicilor a suspendat un doctor obstetrician la insistențele oamenilor. Motivul a constat în faptul că doctorul a adus pe lume un bebeluș, fără a observa înainte faptul că acesta suferea de malformații la nivelul feței.

Colegiul Medicilor din Portugalia a decis să suspende activitatea unui medic obstetrician la presiunile pacienților. Medicul a adus pe lume un bebeluș fără chip, nedepistând acest lucru din timpul sarcinii. Bebelușului născut fără nas și ochi, la data de 7 octombrie, îi lipseşte o parte din craniu, însă malformaţiile copilului au fost descoperite abia în momentul naşterii, la spitalul Sao Bernardo din Setubal, oraş aflat la aproximativ 40 de kilometri sud de Lisabona, nicidecum încă din timpul sarcinii.

În pofida faptului că medicului în cauză i-a fost atrasă atenția cu privire la o ecografie care prezenta anumite anomalii, acesta a asigurat cuplul: „În anumite cazuri ecografia ar putea să nu arate foarte bine trăsăturile feței, dar este perfect normal”.

„Există dovezi solide de neglijenţă din partea doctorului Artur Carvalho care pot conduce la o sancţiune disciplinară”, a declarat miercuri Alexandre Valentim Lourenço, preşedintele consiliului din cadrul Colegiului Medicilor pentru regiunea de sud.
Citește continuarea articolului pe Qbebe: http://bit.ly/31Mty80

Cuvinte cheie:
Data articol: 26/10/2019