Atunci când vorbești bebelușului tău poți face o serie de greșeli care, pe termen lung, îi pot influența dezvoltarea. Printre acestea, trebuie menționate durata de timp insuficientă în care vorbești cu el sau faptul că îi permiți să se uite un timp îndelungat la tv. Află de la noi care sunt greșelle pe care le poți comite, precum și sfaturi pentru a stabili o relație bună de comunicare cu micuțul tău.
De ce este important să vorbești cu bebelușul tău
Te joci de-a v-ați ascunselea cu bebelușul tău și încerci să vorbești în permanență cu el, chiar dacă știi prea bine că nu înțelege întotdeauna ce îi spui. Poate uneori îi cânți sau îi reciți poezii pentru a-l adormi. Și se întâmplă să îți răspundă cu niște sunete doar de el înțelese. Nu îți dai seama, însă această etapă reprezintă o parte esențială din dezvoltarea sa. Creierul său absoarbe sunetele, tonurile, precum și cuvintele din limba pe care o va folosi pentru a rosti primele cuvinte. Iar părintele joacă un rol de bază în acest sens, fiind demonstrat că acei copii care au părinți ce vorbesc des cu ei tind să formeze abilități de limbaj și conversație mai puternice comparativ cu restul.
Cea mai bună modalitate de a vorbi cu bebelușul tău este aceea care pare cea mai naturală; prelungirea cuvintelor în mod exagerat poate părea limbaj de bebeluș, dar ajută la dezvoltarea verbală a copilului tău (va deprinde mai multe cuvinte până la vârsta de 2 ani comparativ cu semenii săi). S-a observat faptul că bebelușii sunt mai atenți și mai dornici să răspundă unui astfel de limbaj decât unei conversații normale cu un adult. Tonul jucăuș și înalt luminează mintea copilului tău.
Ce se întâmplă în mod concret? 80% din dezvoltarea creierului său are loc în primii 3 ani. Pe măsură ce creierul i se mărește, se formează de asemenea conexiunile necesare pentru a gândi, a învăța și a procesa informația. Aceste conexiuni, denumite sinapse, se formează într-un ritm extrem de rapid, aproximativ 700 pe secundă în primii ani de viață. Iar când vorbești cu bebelușul tău stimulezi formarea sinapselor în zona creierului care se ocupă de limbaj. Cu cât aude mai multe cuvinte, cu atât se fortifică mai mult conexiunile mentale ale copilului. Acest proces conduce în timp la fortifierea abilităților de limbaj, precum și la abilitatea de a învăța în ansamblu.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/31Vdim8
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025