Cea mai bună hrană pentru bebeluș este laptele mamei sale. De aceea, este recomandat să prelungim cât mai mult timp alăptarea. Dar, la un moment dat, laptele nu mai este suficient și vine vremea să adăugăm noi alimente în „meniul” micuțului. Frecvent se recomandă ca începerea diversificării să se facă în jur de 6 luni. Totuși, unele voci susțin că este mai bine să așteptăm încă o lună, dacă avem destul lapte pentru cel mic. Să vedem, însă, care sunt avantajele și dezavantajele diversificării la 7 luni.
Când mama nu mai are suficient lapte pentru ca bebelușul să se sature, trebuie introduse alimentele complementare. Acesta este procesul diversificării, pe care multe mame îl încep în jur de 6 luni sau chiar mai devreme, dacă laptele lor s-a împuținat. Totuși, atunci când avem foarte mult lapte și putem să-i oferim micuțului o masă copioasă și cea mai sănătoasă, ne întrebăm dacă nu ar fi mai bine să mai amânăm o perioadă diversificarea.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă începerea diversificării de la 6 luni în sus, în paralel cu alăptarea. Aceasta înseamnă că putem să începem introducerea de noi alimente și mai târziu de 6 luni, dacă avem destul lapte pentru bebeluș. Dar este acest lucru avantajos?
Diversificarea la 7 luni: avantaje
Unul dintre marile avantaje ale diversificării începute la 7 luni este
faptul că micuțul tău beneficiază de încă o lună deplină cu cel mai bun
lapte din lume. Întroducerea alimentelor complementare la șapte luni
înseamnă diminuarea riscurilor copilului de a se îneca, dat fiind că la
această vârstă coordonarea mișcărilor limbii și gurii este mult mai
bună. Totodată, bebelușul tău are un risc mai scăzut de obezitate.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2m35leE
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII în săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie 2024
Luna nouă în Săgetător: 1 decembrie 2024. Ce schimbări ne așteaptă?