Cele mai multe infectii care apar la copii in timpul verii au legatura cu apa din piscina sau cu apa marii, dar pot fi provocate si de schimbarile care au loc in timpul vacantelor si datorita activitatilor specifice acestei perioade.
Ai crede ca iarna este cel mai problematic sezon cand vine vorba de boli si infectii, dar sunt cateva probleme care lovesc de obicei in sezonul cald. Daca vrei sa le previi sau sa le tratezi cat mai rapid si eficient, acest articol este pentru tine.
Care sunt cele mai comune infectii la care sunt expusi cei mici vara?
Virusurile si bacteriile nu tin cont de anotimp sau de planurile pe care le are familia atunci cand decid sa-si faca de cap. Sunt mereu gata sa loveasca, dar cum nu poti sa devii paranoica sau sa tii copilul in carantina tocmai in sezonul vacantelor, cel mai bine este sa te informezi despre pericolele care pandesc sa va strice vara.
Ciuperca piciorului
Fungii care ataca picioarele sunt prezente cel mai des la piscine, stranduri, parcuri acvatice. Mediul lor favorit este unul umed, iar cand copilul nu are picioarele bine uscate sau isi pun sosete si se incalta imediat dupa baie, riscul unei infectii creste. „Piciorul de atlet” este usor de recunoscut: roseata, basici, aspect solzos, mancarime; uneori aceste simptome pot fi insotite de un miros urat al picioarelor. Fungii se pot localiza si in alte zone, precum unghiile sau subratul. Tratamentul se face cu creme antifungice, dar in cazul infectiilor grave, medicul poate prescrie si medicatie orala.
Pentru a preveni astfel de infectii este important sa reduceti pe cate posibil umezeala dintre degetele picioarelor, iar incaltamintea si sosetele copiilor trebuie sa fie din materiale care permit pielii sa respire. Pudra de talc poate ajuta la prevenirea infectiilor fungice, dar cel mai important este sa evitati ca micutii sa mearga in picioarele goale la baie sau in zonele comune din jurul bazinelor.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO