Deoarece are un sistem imunitar delicat și adaptarea la mediul extrauterin poate să dureze câteva luni, este important să acorzi atenția cuvenită reglării temperaturii bebelușului tău. Corpul său se poate răci mai repede decât îți imaginezi, ceea ce va conduce la pierderea unor rezerve importante de energie și de oxigen. Află aici ce trebuie să faci pentru a-l ajuta să își regleze temperatura și ce sfaturi îți oferă medicul în acest sens.
Informații importante despre temperatura corpului la bebeluși În timpul sarcinii, temperatura bebelușului este reglată intrauterin. Un nou-născut este mai puțin capabil să își regleze temperatura deoarece nu poate tremura pentru a se încălzi.
Strategia sa principală de a produce căldură presupune folosirea țesutului adipos, creat în mediul intrauterin; singurul inconvenient este că folosirea sa implică o cantitate enormă de energie, prin urmare se bazează pe tine pentru a-i asigura căldura de care are nevoie. Din acest motiv maternitățile sunt încălzite excesiv; pentru un nou-născut o temperatură ambientală de 23 grade Celsius este similară cu o temperatură de 0 grade pentru un adult.
În primele 2 luni de viață (8 săptămâni) bebelușul are imaturitate termică, întâmpinând dificultăți în reglarea temperaturii bazale (37-37.5 grade Celsius) și fiind sensibil la variații termice, fie reci sau calde.
Adaptarea la schimabrea temperaturii implică un efort și o energie mare. Dacă bebelușului tău îi este frig, își va folosi energia și oxigenul pentru a crea căldură, iar dacă temperatura scade doar un grad sub 36.5 grade Celsius utilizarea de oxigen poate crește cu 10%. Prin urmare, menținerea unei temperaturi corecte ajută și la conservarea energiei, aspect important mai ales pentru bebelușii bolnavi sau prematuri.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2IUgQNq
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025