Auttie App - Prima aplicatie pentru copiii cu autism - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Auttie App – Prima aplicatie pentru copiii cu autism

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Auttie App – Prima aplicatie pentru copiii cu autism
Auttie App

Auttie App este un instrument destinat copiilor cu probleme de dezvoltare, in preponderenta cei care sufera de autism, si urmeaza sa fie folosit ca o extensie a terapiei. Aplicatia dezvolta programe indivuduale de invatare si vorbire, facand exercitiile sa fie distractive si usoare.

Solutia Auttie se concentreaza pe 3 arii cheie: invatare, vorbire si urmarirea fizica. Urmarind progresul copiilor, terapeutii extind sesiunea prin dezvoltarea unor programe individuale pentru ca ei sa le poata continua acasa, fie singuri sau sub supravegherea unui adult.

Auttie App – Therapy learning assistant made fun

Fondatorii, Andreea-Daniela Ene (UX/UI Designer) si Rares Ravariu (Full-Stack Developer) s-au cunoscut la locul de munca si au participat impreuna la un hackaton pe probleme sociale. Ideea aplicatiei a pornit in cadrului acestui concurs programare (Hacking for Humanity), ca propunere a asociatiei Family Hope Autism. In urma acestui eveniment am castigat premiul de popularitate si am primit un feedback pozitiv din partea juriului, a participantilor, dar si a presei, si au fost incurajati sa continue.

Ulterior, colaborarea cu Asociata Family Hope Autism a luat mai mare amploare dupa ce au realizat cateva studii de caz, au interactionat cu membrii organizatiei si au testat produsul dezvoltat. Studiile au confirmat faptul ca nevoia unei astfel de aplicatii exista si va fi utilizabila. In prezent, Auttie App colaboreaza cu asociatia Autism Voice, numita in trecut ATCA, integrand in aplicatie materialele terapiei ABA (Analiza Aplicata a Comportamentului).

Game changer-ul solutiei este usurinta de a urmari progresul copiilor la terapie si tehnicile de motivare si premiere. Un astfel de tool nu exista in prezent pe piata.

Aplicatia ajuta la reducerea costurilor unui tratament la terapeut, care se pot ridica si la 15,000 de lei pe luna.

Descriere aplicatie Auttie App

Learning

Reprezinta una dintre cele mai importante componente dezvoltata in aplicatie.  Acest modul ofera copiilor posibilitatea de a invata cat mai multe obiecte din lumea reala, avand acces la o baza de date substantiala de obiecte ABA ce ii ajuta in procesul de dezvoltare si invatare continua.

Tracking

Folosit in paralel cu dispozitive speciale de localizare, acesta identifica distanta copiilor fata de telefonul mobil si alerteaza parintii atunci cand acestia se indeparteaza. Distanta este selectata de catre parinte din aplicatie si este imparita in 3 categorii: aproape (5-10 metri), mediu (10-15 metri) si departe (peste 25 de metri).

Speaking

Este cea mai importanta componenta dezvoltata in aplicatie. Modulul acesta are rolul de a imbunatati dictia si dezvoltarea vocabularului. Asemanator cu modulul de invatare, pe intreg ecranul telefonului sunt afisate diverse obiecte 3D, alaturi de o actiune intuitiva ce trebuie realizata atunci cand copiii doresc sa pronunte ceea ce apare pe ecran.

Mai multe informatii gasiti pe Auttie App.

Cuvinte cheie:
Data articol: 07/06/2019