Cauzele psihologice ale mâncatului compulsiv, cu psiholog Ancuța Coman - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cauzele psihologice ale mâncatului compulsiv, cu psiholog Ancuța Coman

Sfatulparintilor » Școlari » Alimentație scolari » Cauzele psihologice ale mâncatului compulsiv, cu psiholog Ancuța Coman

Am discutat LIVE în data de 21 martie cu Ancuța Coman, psiholog & psihoterapeut despre cauzele psihologice ale mancatului compulsiv, despre obezitatea la copii și standardele înalte de imagine setate de către societate!

Ce înseamnă să mănânci emoționalÎnseamnă să mănânci atunci când vrei să acoperi alte nevoi pe care le ai, ca de exemplu când ești stresat sau când ai o zi mai proastă. Ajungi să mănânci necontrolat și emoțiile îți conduc foamea și nu corpul. Mâncatul este ca un fel de transă, în grabă. Cauzele diferă în funcție de vârstă și acoperă alte nevoi pentru: copii, adulți și adolescenți. Deși se scrie foarte mult despre subiect, ne este dificil să îl abordăm, este un subiect delicat. Mâncatul emoțional se regăsește în foamea sufletului, uneori pentru a umple niște goluri.

Cum ne dăm seama că mâncăm compulsiv? Care sunt semnele?Mâncăm ce prindem, primul aliment pe care îl prindem. Al doilea este că facem ceva. Suntem supărați în timp ce vorbim cu cineva și mâncăm sau am avut o zi proastă la lucru și deși corpul nostru nu are nevoie de hrană seara ajungem să ne îndreptăm spre frigider și să mâncăm, ca și cum ne recompensăm pentru o zi grea sau cumva ne alinăm. Putem mânca de plictiseală și ne putem feri de privirile celorlalți. Dacă avem o relație de cuplu reușim să ne conectăm mâncând, gătind, stând în fața televizorului și ronțăind, se întâmplă frecvent la începutul relațiilor.

Citește restul pe Qbebe: http://bit.ly/2MjXvdr

Data articol: 28/11/2019