Pariurile trebuie sa ramana doar un hobby! Cele mai comune greseli pe care le fac incepatorii (P) - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pariurile trebuie sa ramana doar un hobby! Cele mai comune greseli pe care le fac incepatorii (P)

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Pariurile trebuie sa ramana doar un hobby! Cele mai comune greseli pe care le fac incepatorii (P)
greseli pariuri sportive

Indubitabil, pariurile sportive reprezinta un fenomen ce capata amploare pe zi ce trece, iar acest lucru inseamna mai multi bani pentru casele de pariuri, fie ele online sau offline, venituri consistente la bugetul de stat, locuri de munca in plus, insa poate insemna si mai putini bani in buzunarul celor mai multi pariori, mai ales in cele ale incepatorilor. In cele ce urmeaza o sa incercam sa prezentam pe scurt cele mai frecvente greseli pe care le fac pariorii incepatori (si nu numai), greseli care, in cele mai multe cazuri, diminueaza sansele de castig si duc la pierderi rapide ale sumelor disponibile.

Sa nu pastrezi aceasta activitate la nivel de hobby

Atata vreme cat pariurile raman la nivel de distractie, nimic rau nu se poate intampla. Ce inseamna acest lucru? Care este granita dintre divertisment si dependenta? Ei bine, in primul rand trebuie sa fii foarte atent ca sumele jucate la pariuri sa nu reprezinte mai mult de 10%, maxim 15%, din venitul total lunar si niciodata sa nu depasesti aceste limite. Chiar daca la inceput iti va putea parea greu sa respecti aceste limite, in timp vei observa ca aceasta regula iti va aduce doar beneficii. Nu doar ca nu vei putea pierde niciodata mai mult decat iti permiti, insa vei fi totodata si mai atent la pariurile plasate, imbunatatindu-ti astfel sansele de castig.

Sa pariezi cu inima

Multi dintre pariorii incepatori sunt tentati sa parieze pe echipa favorita (sau sportivul favorit), insa pariorii cu experienta, cei care reusesc sa fie mai mereu pe plus, recomanda cu tarie sa pariezi cat poti de rar pe echipa de suflet. Motivul e simplu! Din cauza pasiunii nutrite fata de clubul respectiv, ai putea avea mai multa incredere decat ar trebui intr-un rezultat pozitiv al favoritilor.

Chiar daca o asociere intre munca si pariuri poate parea putin neobisnuita pentru unii, trebuie sa spunem ca acei pariori care reusesc la finalul celor mai multe luni sa fie pe plus, petrec multe ore documentandu-se in privinta evenimentelor pe care urmeaza sa parieze. Desigur, nu toata lumea are timpul si rabdarea necesare pentru a face asta, astfel ca, tocmai din acest motiv, exista pe internet site-uri ce ofera ponturi pariuri in mod gratuit, cele mai populare avand zeci de mii de vizitatori in zilele in care oferta sportiva este una generoasa.

Sa ai asteptari mai mari decat ar trebui

Un bun exemplu in acest sens este modul in care abordezi un Bonus de bun venit oferit de casele de pariuri online licentiate in Romania. De regula, acestea iti dubleaza primul depozit, iar multi dintre cei mai putin familiarizati cu fenomenul pariurilor se gandesc ca vor depune, de exemplu, 500 de lei, vor incasa un bonus de 500 de lei, urmand sa retraga destul de usor 1.000 de lei. Ei bine, agentiile de pariuri online ofera aceste bonusuri, excelente de altfel, pentru ca noii clienti sa se bucure de o cat mai lunga experienta de joc la prima depunere, astfel ca termenii si conditiile ce insotesc aceste bonusuri sunt destul de riguroase si dificil de indeplinit. Chiar si asa, cu o abordare corecta si respectarea unor reguli, multi dintre pariori reusesc sa faca profit de pe urma acestor bonusuri oferite noilor clienti.

Tot la acest capitol se incadreaza si increderea exagerata intr-o echipa sau alta. Se astepta cineva cu adevarat ca Barcelona sa rateze calificarea in Finala UCL 2019, pierzand cu 4-0 pe terenul lui Liverpool, dupa ce castigase cu 3-0 in tur? Mai ales ca Messi and co. o patisera si in editia trecuta a Ligii Campionilor, cand castigau acasa cu 4-1 in fata lui AS Roma, insa pierdeau cu 3-0 in Italia. Ca atare, e clar ca nu trebuie sa exagerezi cu increderea in nicio situatie, indiferent cat de ,,sigur’’ ar parea un anumit meci.

Sa pariezi cand te afli intr-o stare emotionala deosebita

Sa iei diferite decizii sub influenta unor factori emotionali, fie ei de natura pozitiva sau negativa, nu este intotdeauna o idee buna. Teoria se respecta si la pariuri, cu mentiunea ca aici o situatie aparte este cea in care simti nevoia sa pariezi ,,la recuperare’’. Exemplu: sa spunem ca ai 100 ron intr-un cont de pariuri online si in timpul unei sesiuni live ajungi la un moment dat sa ai 500 ron in casa, pentru ca la finalul meciului pe care ai pariat sa ramai cu 150 ron in cont.

Desi in mod normal ar trebui sa fii multumit pentru ca ti-ai inmultit banii cu 50%, multi dintre voi se vor gandi mai degraba la faptul ca, pe de alta parte, au pierdut 350 ron din cei 500 ron, astfel ca vor continua sa joace mai putin precaut decat in mod initial, ajungand de cele mai multe ori sa piarda intreaga suma. De aceea, este bine sa iti fixezi anumite limite inainte ca adrenalina sa te cuprinda si sa le respecti fara exceptie, indiferent de modul in care se deruleaza pariurile tale.

Data articol: 30/05/2019