10 reguli pentru un copil cuminte - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 reguli pentru un copil cuminte

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 10 reguli pentru un copil cuminte
Ghid pentru alegerea jucariilor pentru copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- child-girl-grass-189860

Un copil cuminte? Poti sa cresti si tu unul, daca stii sa fii un parinte cu minte! Vrei sa inveti cum? Sunt cateva reguli simple!

Fiecare copil traverseaza perioade in care te contrazice, te sfideaza si face exact pe invers decat ii ceri. La fel am procedat si noi cand am fost mici. Pentru ca asa invatam care sunt limitele si in ce consta un comportament „adecvat”. Vorbind urat, testand rabdarea mamei si nu-ul tatalui, plangand, vocalizand, mintind si refuzand sa cooperam. Cand suntem mici, suntem salbatici. Invatam disciplina incetul cu incetul. Cu rabdare si intelepciune din partea parintilor. Daca vrei sa ai un copil cuminte, renunta la a-i impune reguli. Mai bine invata tu 10 reguli dupa care sa il cresti astfel.

Regula 1 pentru un copil cuminte

Un copil are nevoie de reguli. Poate nu esti de acord cu asta. Parintii mai liberali considera regulile ca pe un soi de opresiune si de unifomizare. Ei prefera un copil dezghetat si creativ, nu unul „domesticit”. De acord.

Cu toate astea, un copil, cuminte sau cu minte, are nevoie de reguli. Sa le spunem standarde. Ancore. Obisnuinte care se respecta, la care se raporteaza si care ii structureaza comportamentul. Altfel, nu stie ce sa faca si pana unde sa se intinda! Copiii nu se nasc cu autodisciplina si cu autocontrol, ei invata sa le dezvolte. Pentru asta au parinti! In plus, copiii se simt in siguranta atunci cand se pot intoarce, in orice vreme, la un set de standarde, date de parinti. Nu mai sunt dezorientati, stiu care le sunt limitele, asa ca acum isi pot dezlantui creativitatea.

Regula 2 pentru un copil cuminte

Copiii asteapta de la tine reguli flexibile, care „cresc” odata cu ei. Un micut de 4 ani dovedeste deja mai multa independenta si responsabilitate decat unul de 2, asa ca trateaza-i diferentiat.

Citeste continuarea pe www.qbebe.ro.

Data articol: 22/05/2019