Odata cu venirea pe lume a micutilor nostri, una dintre intrebarile la care ne este foarte greu sa gasim raspuns este si aceasta: „Sa dorm sau nu in acelasi pat cu bebelusul?”. Pentru a ne face o idee mai clara in privinta acestei probleme, este indicat sa tinem cont de sfaturile unor specialisti. In cadrul articolului de mai jos le veti gasi pe unele dintre cele mai importante, alaturi de argumentele ce vin in sprijinul ideii ca un bebelus sa doarma alaturi de mama sa.
Opinia specialistilor
Co-sleeping-ul se refera la o practica de somn in care bebelusii/copiii dorm fie in acelasi pat cu unul dintre parinti/cu ambii parinti sau acestia vor dormi in paturi separate, dar in aceeasi camera.Pentru a afla cât mai multe detalii despre avantajele si dezavantajele acestui mod de odihna, ar trebui sa tinem cont de punctul de vedere al expertilor:
Viziunea despre co-sleeping a dr. James J. McKenna
Acesta este director al „Laboratorului de Comportament in Somn al Mamei si Bebelusului” din cadrul „University of Notre Dame”(Indiana, SUA) si autor al lucrarii „Somnul alaturi de bebelusul tau: Ghid al parintilor pentru Co-sleeping”. In ceea ce priveste principalul motiv pentru care un bebelus in primele luni de viata sa doarma alaturi de mama sa, el considera ca, in momentul in care acesta se va afla in preajma mamei, functiile sale vitale se vor regla optim. Printre acestea se numara: ritmul cardiac, oxigenarea creierului, activitatea sistemului imunitar, capacitatea de absorbtie a caloriilor, activitatea hormonilor care gestioneaza stresul, temperatura corpului. Acest fenomen va fi posibil intrucât bebelusul va raspunde stimulilor veniti din partea mamei sale, precum atingerile si mirosul ei.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025