Util pentru anul întreg: 5 reguli de bază pentru îngrijirea corectă a tenului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Util pentru anul întreg: 5 reguli de bază pentru îngrijirea corectă a tenului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Util pentru anul întreg: 5 reguli de bază pentru îngrijirea corectă a tenului

Pielea este cel mai mare, dar și cel mai sensibil organ al corpului uman. Tot pielea este semnalizatorul numărul unu cu privire la starea de sănătate a organismului nostru. Fiecare pată, alergie, iritație ne indică anumite dereglări care au loc în interiorul corpului uman. Pe lângă funcția sa de protecție, tenul are și un rol estetic. O piele curată și sănătoasă este considerată un criteriu de bază al frumuseții. Iată de ce, îngrijirea tenului trebuie să constituie o prioritate zilnică.

 

Din păcate, majoritatea persoanelor consideră că aplicarea cremei hidratante dimineața este suficientă pentru a avea un ten sănătos. Și mai grav este faptul că adesea alegem produsele de îngrijire a tenului într-un mod aleator, fără a pune pe cântar necesitățile și caracteristicile specifice ale tenului nostru. Putem preveni îmbătrânirea prematură a tenului și îl putem ajuta în lupta cu factorii nocivi din exterior (praful, razele ultraviolete, poluarea), respectând un ritual corect și complet de îngrijire a tenului. În continuare, îți prezentăm care este acesta:

 

Demachierea zilnică

Demachierea înseamnă eliminarea stratului cel mai gros de impurități de la suprafața tenului. Cel mai probabil, ți-ai aplicat machiajul dimineața. O zi întreagă, acesta a îmbibat impurități din exterior și sebum produs în mod natural de piele. Dacă nu te demachiezi, refuzi pielii tale de a se odihni și de a respira pe timp de noapte. Atenție! Demachiantul trebuie să se potrivească tipului tău de piele și să nu cauzeze senzația de uscăciune sau iritații – recomandăm folosirea demachianților organici dar și a fondurilor de ten bio.

 

 

Curățirea aprofundată a tenului

Dacă ai senzația că demachiantul nu a curățit tenul în totalitate, recurge la produse de curățare adăugătoare. Poți folosi un gel sau spumă de curățare, preferabil din aceeași gamă cu demachiantul.

 

 

Tonifierea

Adesea uităm de loțiunile tonice, considerând că demachierea este suficientă. Fals! Tonifierea îți va revigora tenul după procedurile de curățare și îl va ajuta să intre în contact cu soluțiile hidratante. Aplică loțiunea tonică cu ajutorul unei dischete demachiante pe față, gât și decolteu. Lasă loțiunea să se usuce natural. În așa mod, tenul va avea răgaz suficient să îmbibe substanțele benefice din loțiune.

 

 

Hidratarea

Dacă te mai poți eschiva de la tonifiere, atunci hidratarea este o etapă obligatorie. Atât dimineața, cât și înainte de culcare, tenul are nevoie de hidratare. Pe lângă cei doi litri de apă pe care trebuie să îi consumi zilnic, îți poți hidrata tenul și cu ajutorul cremelor potrivite. Seara optează pentru o cremă puternic hidratantă, dimineața, însă, folosește o cremă mai lejeră, care pe lângă efectul hidratant să îți asigure și protecție solară. Ia aminte! Iarna tenul tău are nevoie de protecție solară la fel de mult ca și vara. Razele UV nu țin cont de anotimp.

 

 

Îngrijirea corectă a pielii din jurul ochilor

Pe majoritatea cremelor pe care le folosim este indicată evitarea aplicării pe pielea din jurul ochilor. Totuși, uneori evităm indicația și folosim aceeași cremă pentru față, decolteu și zona ochilor. Este important să înțelegi că pielea din această zonă nu are glandă sebacee și necesită o îngrijire diferită. În primul rând, fii atentă când îți alegi demachiantul. Nu toate demachiantele se potrivesc și pentru ochi. În al doilea rând, începe să folosești cremele destinate special pentru pielea din jurul ochilor, evitând astfel îmbătrânirea prematură a acesteia.

Pe lângă această rutină pe care trebuie să o respecți în fiecare zi, ține cont că pielea ta suferă de fiecare dată când nu te alimentezi corect, sari peste mese și peste orele de somn. De asemenea, se recomandă consultarea unui specialist cel puțin o dată în câteva luni. Ai grijă de tine și de frumusețea

Data articol: 24/10/2018