Hernia ombilicala este o problema de sanatate care survine rar dupa sarcina, dar extrem de neplacuta. Pentru ca simptomele sale sunt usor de confundat cu cele specifice altor afectiuni, iti explicam in continuare ce anume trebuie sa urmaresti, din ce cauze apare si care sunt potentialele complicatii. Informatiile detaliate cu privire la tratament provin direct de la specialist.
Informatii despre hernia ombilicala
Hernia este atunci cand o portiune din corp care ar trebui sa se afle inauntru (precum o parte din intestine) protrude (iese) printr-un loc slabit in peretele tau abdominal. Vei observa o umflatura sau un fel de buric iesit in exterior sau o forma similara unui deget, eventual cu o tenta mai intunecata la culoare. Poate fi delicat la atingere sau poti sa il impingi uneori inapoi; esti constienta de prezenta sa atunci cand te incordezi (ridici un obiect greu, tusesti sau stranuti). Incidenta statistica de aparitie in cazul gravidelor este de 0.08%, algoritmul de prognostic nefiind clar.
Ce se intampla de fapt? In timpul sarcinii, cordonul ombilical trece prin deschiderea cea mai mica in muschii abdominali ai bebelusului. O astfel de deschidere se inchide de obicei dupa nastere, dar in cazuri rare muschiul nu adera complet si determina hernia. Apoi, din cauza intinderii excesive a muschilor in timpul nasterii, muschiul abdominal tinde sa se subtieze si sa se slabeasca, fiind expusa riscului de hernie ombilicala. Nu in ultimul rand, presiunea excesiva intraabdominala care se dezvolta in abdomen si pelvis departeaza organele.
Exista diferite tipuri de hernie, dar cel care are sansele cele mai mari sa afecteze femeile in timpul sau dupa sarcina este hernia ombilicala, localizata in sau aproape de buric. Hernia incizionala este un tip de hernie care apare uneori in urma unei interventii chirurgicale a abdomenului (cezariana).
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole