Celulele stem din dintii de lapte ai copiilor reprezinta o alternativa la celulele prelevate din cordonul ombilical. Mai multe informatii despre acest tip de celule, ce poti face cu ele si recomandari de retinut iti oferim in acest articol.
Informatii despre celulele stem din dintii de lapte ai copiilor
Se cunoaste de mult timp faptul ca maduva osoasa contine un tip de celule stem denumite celule stem mezenchimale, unele dintre cele mai bine intelese, supuse cercetarilor si promitatoare tipuri de celule. In urma cu cativa ani s-a descoperit faptul ca acestea se afla si in dinti, avand o calitate superioara celor din maduva osoasa, iar extractia lor reprezentand o procedura noninvaziva spre deosebire de aspiratia maduvei osoase. Aceste celule au abilitatea de a forma multe tipuri de tesut, inclusiv muscular, cartilaginos, nervos, osos, hepatic, celule secretoare de insulina, grasime si altele (inclusiv vase de sange). Iata ca si dintii reprezinta o sursa excelenta de celule mezenchimale care pot fi conservate in primul rand datorita faptului ca dintii de lapte cad in mod natural sau molarii de minte sunt extrasi tot in mod natural. Mai exista, desigur, si situatia in care dintii sunt extrasi din motive de natura ortodontica.
Ce poti face cu celulele stem din dintii de lapte ai copilului
In prezent exista mai mult de 2000 de studii clinice care au fost efectuate sau sunt efectuate cu privire la celulele stem si medicina regenerativa. Exista o multitudine de potentiale utilizari care sunt inca in curs de studiu, care includ: diabet de tip 1, accident vascular cerebral, boala Parkinson, boala Alzheimer, distrofie musculara, pierderea masei osoase, scleroza multipla, boala cardiovasculara, leziuni neuronale si mai multe tipuri de cancer (leucemie, limfom).
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?