Cum deosebești uleiul de măsline extravirgin față de unul falsificat - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum deosebești uleiul de măsline extravirgin față de unul falsificat

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Cum deosebești uleiul de măsline extravirgin față de unul falsificat

Uleiul de măsline extravirgin trebuie să fie un ulei presat la rece, fabricat numai din măsline. Există, însă, și producători sau vânzători care adaugă ulei de floarea soarelui pentru a spori cantitatea. Din păcate, și pe piața românească există ulei de măsline falsificat sub diverse forme. Iată cum să îl deosebești de cel virgin.

În funcție de modul în care este procesat, uleiul de măsline se împarte în patru categorii clare: extravirgin, pur sau virgin, de tescovină și din semințe.

Așa cum sugerează numele, uleiul de măsline extravirgin este uleiul de primă presă, din măsline bine coapte, de calitate, care au fost zdrobite prin mijloace mecanice, fără căldură și fără aditivi chimici.

Cu cât este arborele mai bătrân, cu atât măslinele sunt mai bogate în substanțe nutritive, vitamine și antioxidanți. Uleiul obținut din acești arbori seculari este cel mai bun, dar este și cel mai rar și cel mai scump. De obicei, un asemenea ulei nu se găsește în supermarket, doar în magazinele cu delicatese.

3 criterii să recunoști uleiul de măsline extravirgin

Pe piață, cele mai multe uleiuri de măsline sunt îndoite cu alte uleiuri vegetale ieftine. Dar iată câteva criterii care te ajută să recunoști un ulei de măsline de primă presă, de o calitate deosebită.

  1. Uleiul de măsline extravirgin trebuie să se îngroașe, dacă este ținut la frigider. Dacă nu se îngroașă la rece, înseamnă că a fost diluat cu ulei de rapiță sau cine știe ce alt ulei vegetal.

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Data articol: 21/10/2019