Sa fii parinte este o mare provocare, iar cand vine vorba de a avea mai mult de un copil aceasta creste considerabil. Asa cum spun si psihologii, al doilea copil presupune o munca dubla din partea noastra, un efort mult mai mare de a le da ambilor copii educatie, de a veni in intampinarea nevoilor lor. Aceste demersuri sunt strans legate de modul in care vom reusi sa le acordam micutilor nostri atentia cuvenita. Daca pentru primul copil va fi mai simplu sa i-o acordam, intrucat ne vom concentra doar pe el, vom vedea ca, odata ce devenim parinti pentru a doua oara, lucrurile se complica si din acest punct de vedere. Din articolul de mai jos vom vedea ca tocmai atentia noastra, dar si modelele oferite de catre noi si de celalalt frate mai mare, pot fi decisive pentru formarea personalitatii celui de-al doilea nascut. Astfel, de noi depinde, mai mult decat ne-am imagina, daca al doilea copil ne va crea sau nu probleme, daca va reusi sa se transforme intr-un adolescent si intr-un adult cat mai bine integrat in societate.
La ce sa ne asteptam de la al doilea copil, din punct de vedere al personalitatii, al comportamentelor sale- concluziile unor studii
In ultimii ani, studiile din domeniu au evidentiat faptul ca primul nascut este mai inteligent decat urmatorii (de pilda, un studiu efectuat in Norvegia in anul 2007 a aratat ca, in cadrul testelor de inteligenta, primul nascut dintr-o familie a intregistrat scoruri mai ridicate, in medie, cu 2-3 puncte, fata de urmatorul nascut), dar ca este inzestrat si cu urmatoarele trasaturi de personalitate: este mai ambitios, are aptitudini de lider, este mai responsabil. Psihologii spun ca aceste trasaturi se datoreaza mai ales faptului ca parintii i-au acordat acestuia toata atentia lor, dar si pentru ca, odata ce a aparut si cel de-al doilea copil, copilul mai mare a fost responsabilizat, atentionat cu privire la grija fata de acesta, devenind mai protector, mai sensibil, mai responsabil.
Mai recent insa, cercetatorii au demonstrat ca al doilea nascut este si cel ce poate crea mai multe probleme decat primul. Sa aflam mai multe detalii despre studiile ce au formulat asemenea concluzii:
Studiul aparut in cadrul publicatiei americane „Child Development”
Pe de o parte, studiul publicat acolo a aratat ca al doilea copil este mai independent si mai aventuros decat fratele/sora mai mare, ceea ce-l poate predispune spre diverse manifestari de rebeliune.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025