Orice mamica asteapta cu nerabdare momentul in care o sa-i poata oferi bebelusului si hrana solida. Numai ca trebuie sa fii foarte atenta si sa stii ca sunt numeroase alimente, printre care unele banale, ce sunt complet interzise in alimentația bebelusului de pana la 1 an. Fie ca acestea sunt greu digerabile, fie ca prezinta riscul de sufocare, fie ca au in compoziție prea mult zahar sau ca pot provoca tot felul de alergii si boli grave (din cauza unor bacterii prezente in ele), acestea pot fi introduse in alimentație mult mai tarziu sau chiar este recomandabil sa fie evitate la orice varsta. Parcurgand articolul de mai jos vei afla care sunt doar cateva dintre alimentele pe care nu trebuie sa i le dai bebelusului tau, evitand astfel orice risc. De asemenea, ține cont si de faptul ca, ori de cate ori vei dori sa introduci noutați in alimentația micuțului tau, este ideal sa te consulți cu un specialist.
Sarea
Bebelusii nu au nevoie de multa sare in dieta lor. Doza ar fi mai mica de 1 g pe zi. Intrucat rinichii lor nu sunt inca suficient dezvoltați pentru a prelucra cantitați mai mari de sodiu, sarea va trebui sa faca parte din cadrul alimentelor interzise pana la varsta de 1 an.
Cu atat mai mult cu cat laptele matern si cel praf conțin substanțele necesare unui bebelus,nu este nevoie sa adaugi sare in hrana sa si trebuie sa eviți inclusiv alimentele procesate, care conțin multa sare si, implicit, mult sodiu.
Laptele de vaca
Copiii mai mici de 1 an nu ar trebui sa consume deloc lapte de vaca. Pe de o parte, acesta este mai greu de digerat si din acest motiv poate crea tulburari digestive. Pe de alta parte, nu ii asigura micuțului necesarul de fier si de vitamina C (conținute insa de laptele matern si de cel praf). Nu in ultimul rand, exista posibilitatea ca bebelusul sa fie alergic la proteina lactica, ceea ce poate duce la apariția unor probleme de sanatate serioase.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole