Slabirea dupa nastere: „Alaptarea asigura pierderea a 500 de calorii pe zi” - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Slabirea dupa nastere: „Alaptarea asigura pierderea a 500 de calorii pe zi”

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Slabirea dupa nastere: „Alaptarea asigura pierderea a 500 de calorii pe zi”

Ai nascut, alaptezi, dar nici gand sa mai poti imbraca hainele dinaintea sarcinii? Cum iti poti recapata silueta, dar in acelasi timp sa ii oferi puiului tau cea mai pretioasa hrana – laptele matern? Afla sfaturi avizate de la dr. Magdalena Pechianu, medic specialist diabet si boli de nutritie.

Eliminarea kilogramelor acumulate in timpul sarcinii reprezinta una dintre preocuparile importante ale proaspetelor mamici. Este adevarat ca, imediat dupa nastere, pleci de la maternitate cu 3-4 kilograme mai putin, dar raman inca multe de dat jos. Ceea ce pentru multe dintre mame reprezinta o misiune foarte grea, in conditiile in care trebuie sa faca fata noului stil de viata alaturi de bebelus. Dr. Magdalena Pechianu vine insa cu vesti bune. Slabirea dupa nastere poate fi realizata in mod sanatos, dar este un proces de durata, cu reguli si asteptari realiste.

 

Slab sau Gras: Cand se poate gandi proaspata mamica la un program de slabit?

Dr. Magdalena Pechianu: Inceperea unui program de slabit este recomandata, in general, dupa trei luni de la nastere, deoarece nu ne dorim carente alimentare in aceasta perioada si nici scaderea secretiei lactate.

 

Care sunt cele mai „prietenoase” alimente dupa nastere? Dar cele mai nocive?

Mamei care alapteaza i se recomanda o alimentatie sanatoasa, echilibrata si variata, ce consta in lactate, carne, peste, legume, fructe si un consum crescut de apa, pentru a evita deshidratarea. Tin sa precizez faptul ca alimentatia trebuie sa fie bogata in proteine de calitate din lactate, oua, carne si peste, intrucat aportul crescut al acestora contribuie la slabit. Un aliment foarte benefic este pestele, care ar trebui sa fie consumat de trei ori pe saptamana, in special cel bogat in Omega-3: somon, macrou, ton. Calciul este necesar in alaptare si poate fi procurat din branzeturi, legume verzi, tofu. Carbohidratii complecsi, cum sunt cei din cereale integrale, legume si fructe proaspete, ii asigura mamei energia si nutrientii necesari. In schimb, nerecomandate sunt produsele de patiserie, cele tip fast-food, dulciurile concentrate, sucurile cu zahar.

 

In timpul sarcinii si dupa nastere, corpul a trecut printr-o serie de modificari importante. Bazinul este largit, uterul este mai voluminos, ceea ce explica de ce burtica nu dispare asa de usor dupa ce bebelusul a venit pe lume. Nu intra in panica si nu te lasa tentata de un regim drastic! Acorda-i organismului tau timp sa se refaca! 

De ce este important sa slabesti in mod echilibrat dupa nastere? Care sunt riscurile unor diete drastice in aceasta perioada?

Slabitul sanatos asigura o pierdere in special de tesut adipos, cu evitarea dezechilibrelor nutritive si a carentelor ulterioare. Cea mai buna este o scadere in greutate de 500 de grame pe saptamana. O scadere drastica in greutate poate duce la pierdere in special de tesut muscular si apa, fara o mentinere ulterioara a greutatii atinse prin revenirea la obiceiurile alimentare anterioare. De asemenea, grasimile din corp depoziteaza numeroase toxine si pesticide, iar slabirea brusca le elibereaza in sange, ceea ce duce la o crestere a procentului de toxine din lapte. Asadar, slabirea brusca este periculoasa atat pentru sanatatea mamei, cat si a copilului.

 

 

Citeste continaurea pe SLABSAUGRAS.RO

Data articol: 12/10/2017