Oricine a stat in preajma copiilor stie faptul ca este imposibil ca acestia sa nu se loveasca. Chiar daca nu sunt supravegheaţi fie si pentru cateva secunde, copiii se pot rostogoli foarte repede de pe canapea, de pe masa de schimbat scutece sau din scaun. Exista informaţii care descriu situaţii legat de ce anume faci cand copilul se loveste, insa mai puţine despre lucrurile pe care sa nu le faci atunci cand se intampla asta.
Este foarte greu pentru un parinte sa fie relaxat atunci cand copilul sufera. Chiar daca este vorba despre un disconfort minor, copiii au tendinţa sa reacţioneze destul de dramatic, mai ales din cauza faptului ca se sperie. Prin urmare, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand copilul se loveste este sa te asiguri ca nu este ranit. In afara de ranile externe, pot exista fracturi, contuzii sau alte repercursiuni care nu se vad cu ochiul liber. Copiii pana in varsta de 4-5 ani au oasele destul de moi, iar fracturile sunt mai rar intalnite, insa trebuie acordata atenţie si acestui aspect, din precauţie. Atunci cand copilul se raneste si exista repercursiuni, cel mai probabil ca exista modificari in comportamentul sau, de aceea este bine sa ii supraveghezi in urmatoarele 24 de ore dupa incident.
Ţinand cont ca ai inţeles ce faci cand copilul se loveste, iata care sunt comportamentele pe care este bine sa le eviţi, atunci cand se intampla asta.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole