Robotul este prietenul nostru de nădejde la bucătărie. Multe dintre noi îl folosim zilnic, mai ales dacă avem familie mare și gătim mult. Dar sucurile de fructe și aciditatea din carne îi schimbă culoarea și trebuie curățat periodic. Iată câteva sfaturi ușor de pus în practică.
Ustensilele de bucătărie din plastic alb precum robotul de bucătărie, mixerul sau mașina de tocat se îngălbenesc frecvent de la sucurile din legume și carne. Au și câteva părți unde nu pătrunde buretele și nu pot fi curățate ușor. Iată ce poți face pentru a le păstra la fel de frumoase ca la început.
- Unge părțile îngălbenite cu puțin ulei și pune în cuva robotului un cartof crud feliat. Pornește robotul și lasă-l să meargă câteva minute. Sucul bogat în amidon al cartofului va curăța petele galbene și va reda culoarea albă a părților din plastic.
- După ce ai tocat de mai multe ori carne, pune în mașina de tocat și o lămâie, cu tot cu coajă, tăiată în sferturi. Zeama de lămâie și coaja vor curăța foarte bine grăsimea și resturile de carne care rămân pe cuțitele circulare.
- Resturile de carne și legume de pe capacele robotului sau de pe părțile mai greu de spălat pot fi îndepărtate cu o periuță de dinți, după ce au stat la înmuiat 30 de minute în apă cu bicarbonat de sodiu.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025