10 retete pe care le poti gati la oala sub presiune - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 retete pe care le poti gati la oala sub presiune

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 10 retete pe care le poti gati la oala sub presiune
oala-presiune

Adesea ne plangem de faptul ca nu mai avem timp sa gatim. Am face o ciorba de cocos, dar ne-ar lua trei ore. Am adora sa mancam o fasole batuta, insa de unde luam noi o zi sa stam langa ea sa o vedem cum fierbe?

Solutia ar putea sa fie sa ne bucuram de toate aceste mancaruri care ne plac, insa sa ne folosim de instrumente care ne usureaza munca. Si unul dintre acesta este oala sub presiune. Pate reduce timpul cu pana la 85%. Intr-o oala sub presiune temperaturile la care se face mancarea sunt mult mai ridicate, cam la 120 de grade. Asa ca nu ar trebui sa punem aici alimente care nu suporta temperaturi prea inalte. Ca regula generala, sa punem alimente care au nevoie cam de 45 de minute ca sa fiarba.

 

Cateva reguli generale pentru a folosi oala sub presiune

– Ea nu se foloseste niciodata fara lichid in ea, chit ca poti pune mai putin lichid decat pui in mod normal la fiert, intrucat nu se avapora. Cu toate acestea puteti face si fripturi. Puneti o jumatate de cana de apa si dupa ce carnea este fiarta adaugati un pic de ulei si lasati sa se prajeasca

– Desigur, nu pui toate ingredientele deodata si inchizi oala pentru jumatate de ora. Trebuie sa tii cont de ce fierbe mai greu si ce mai rapid. In general, la oala sub presiune se fierbe carnea sau fasolea si apoi se termina reteta fara capacca si cum ar fi o oala normala. Cand este insa vorba de sarmale, se pun gata facute sa fiarba la oala sub presiune.

– La final trebuie sa lasi oala sa se depresurizeze inainte de a deschide capacul. Este recomandat sa tii oala un minut in apa rece.

 

Timpi de fierbere la oala sub presiune:

– Vita: 40-45 minute
– Pui : 20 de minute
– Porc: 25 de minute
– Fasole: 40 minute
– Mazare: 20 minute
– Orez: 5 minute
– Vinete, telina, cartofi, praz: 5 minute

Retete oala sub presiune

 

 

 

 

 

Citeste continuarea pe GASTROPEDIA.RO.

Data articol: 07/07/2017