Te pregatesti de vacanta? Afla ce este diareea calatorului si cum o poti tine sub control cu ajutorul plantelor!
Se estimeaza ca aproximativ 10 milioane de oameni din intreaga lume sunt afectati anual de diareea calatorului. Riscul apare odata cu inceperea calatoriei si iesirea din zona de confort, insa este mult mai accentuat in cazul vizitelor in tarile in curs de dezvoltare – din America Latina, Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Desi, in principiu, orice factor care perturba echilibrul florei intestinale poate provoca o imbolnavire si aceasta afectiune apare, uneori, doar ca urmare a stresului legat de calatorie sau de schimbarea dietei, aproape intotdeauna este implicat si un agent infectios.
Cel mai adesea simptomele incep prin crampe abdominale, urmate de un numar crescut de scaune apoase si de o stare generala proasta. Pierderile de apa si de electroliti pot fi, in unele situatii, atat de intense, incat, daca nu se intervine, se poate ajunge rapid la deshidratare si la alte consecinte grave pentru sanatate.
Dr. Canciovici Carmen, medic primar boli infectioase, spune ca diareea calatorului este adesea cauzata de enterotoxine, implicate fiind bacterii (precum V.Cholerae, E Coli enterotoxigen, Clostridium perfringens, Staphilococcus aureus), virusuri (precum Rotavirus, V.Norwalk, Calicivirusuri, Enterovirusuri, Coronavirusuri) sau paraziti precum Giardia lamblia, dar si de unele medicamente, cum ar fi antibioticele. Si diarea cronica, cel mai frecvent determinata de o afectiune a intestinului, se poate accentua in vacanta.
Cum sa tii sub control diareea cu sprijinul plantelor
Dr. Canciovici recomanda, in vederea reducerii riscului de imbolnavire, ca, inainte de a pleca de acasa, sa ne informam bine in legatura cu specificul destinatiei noastre si cu masurile pe care le putem lua pentru a ne proteja. In plus, este util si recomandat ca din bagajul de vacanta sa nu lipseasca un antidiareic cu proprietati antibacteriene, antispastice, antiinflamatorii si astringente, pentru actiune eficienta si rapida.
DiarCare, antidiareic natural de la Himalaya, contine o formula complexa de plante ce actioneaza eficient in diareea acuta sau cronica de diferite etiologii – infectii, intolerante alimentare, reactii la medicamente, afectiuni ale colonului, interventii chirurgicale la nivelul gastro-intestinal.
Astfel, Holarrhena antidysenterica, una dintre cele mai utilizate plante in medicina traditionala ayurvedica pentru tratamentul diareei si al dizenteriei, are efect antibacterian impotriva enteropatogenilor (E Coli, Salmonella Typhi, Stafilococcus aureu) si a protozoarelor (Entamoeba histolytica, Giardia Lamblia). Compusii activi din scoarta de H. Antidysenterica inhiba aderenta bacteriana la mucoasa intestinala si au efect antiinflamator local.
Aegle marmelos, o alta planta din compozitia DiarCare, cunoscuta si sub denumirea de „arborele sacru”, este recunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice inca din cele mai vechi timpuri. Aceasta inhiba colonizarea cu germeni enteropatogeni si productia de entetotoxine, inhiba motilitatea intestinala si are efect antisecretoriu, antiinflamator si antioxidant.
Tinospora cordifolia si Cyperus rotundus calmeaza spasmele, reduc inflamatia si au actiune antiinfectioasa.
Prin proprietatile antiinflamatoare, antioxidante, demulcente si antispastice, plantele din compozitia DiarCare grabesc procesul de vindecare a mucoasei intestinale, calmeaza colicile abdominale si au actiune utila si in sindromul de intestin iritabil.
Trateaza diareea cu seriozitate! Informeaza-te, ia-ti masuri de preventie si consulta de urgenta un medic, daca simptomele persista sau se inrautatesc!
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025