Cum sa scoti victima unui accident din masina. Foarte important! Daca stii aceste lucruri de baza, poti salva o viata! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa scoti victima unui accident din masina. Foarte important! Daca stii aceste lucruri de baza, poti salva o viata!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa scoti victima unui accident din masina. Foarte important! Daca stii aceste lucruri de baza, poti salva o viata!
accident auto - sfatuilparintilor.ro - pixabay_com - headlamp-2940

In fiecare zi, sute de mii de oameni sunt implicati in accidente auto grave. Unii dintre ei raman afectati pe viata, altii mor. Daca esti martorul unui accident auto, modul in care actionezi le poate salva viata victimelor.

 

Iata ce trebuie sa faci daca esti martorul unui accident auto. Daca stii aceste lucruri de baza, poti salva o viata!

 

 

Securizarea scenei accidentului

1.Parcheaza-ti masina pe marginea drumului

Daca esti primul care ajunge la locul accidentului, trage masina pe marginea drumului. In cazul in care victima este pe sosea, foloseste-ti masina pe post de bariera, fara a diminua, insa, accesul autoritatilor si a paramedicilor la scena accidentului si la victime. Pune masina pe avarie, ca sa le semnalezi si celorlalti soferi ca exista un pericol pe sosea, chiar daca masina ta este oprita.

 

 

2.Ramai calm

Este foarte important pentru victime sa fii calm. In acest fel nu vei actiona precipitat. Daca simti ca te precipiti, fie te linistesti, respiri adanc si te calmezi, fie lasi pe altcineva sa se ocupe in locul tau. Nu lasa pe nimeni intrat in panica, victima sau privitor, sa te influenteze. Ocupa-te de ceea ce ai tu de facut pentru a minimaliza pagubele.

 

 

  1. Analizeaza scena accidentului

Desi, instinctiv, vei duce mana la telefon ca sa suni la urgente, este bine ca mai intai sa analizezi calm scena accidentului. Poti oferi informatii vitale salvatorilor care vor sti, astfel, unde sa vina, cu ce tip de personal si cu ce aparatura sa vina. De asemenea, poti primi indicatii despre ce ai de facut pana la sosirea ajutoarelor.

Observa cate masini sunt implicate, cate victime sunt, daca e incendiu sau poate izbucni unul. Observa daca sunt fire de curent pe jos sau cioburi, daca sunt copii care au nevoie de ajutor. Si, nu in ultimul rand, asigura-te ca si tu esti in siguranta pe sosea. N-ai vrea sa te adaugi listei victimelor. Daca esti fumator, nu iesi cu tigara aprinsa. Ai putea declansa o nenorocire.

 

 

  1. Suna la urgente

Cand ai in cap toate informatiile de mai sus, suna la urgente. Roaga si pe altii sa sune la urgenta, de asemenea. Acestia pot oferi informatii pe care tu nu le cunosti sau iti scapa din cauza emotiilor. Cu cat departamentul de urgente are mai multe informatii, cu atat va sti ce sa trimita la locul accidentului.

Ofera informatii cu privire la locul accidentului, numarul victimelor, starea lor si orice alt detaliu tu il consideri important.

Cere informatii cu privire la ce prim ajutor poti acorda pana la sosirea echipajului medical. Mentine contactul cu persoana de la departamentul de urgente cat mai mult timp posibil.

 

 

  1. Semnalizeaza accidentul

Pentru a-i avertiza de pericol pe ceilalti soferi, utilizeaza steaguri, triunghiurile reflectorizante si lasa masina cu avariile pornite. Pune-ti vesta reflectorizanta.

Roaga-i si pe ceilalti martori sa semnalizeze soferilor accidentul.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 16/06/2017