Dupa ce vei citi asta te vei gandi de doua ori inainte sa cumperi. Iată cum se coc măslinele pe care le găsim în magazinele din România!
Măslinele negre vândute în România conţin un exces de sare şi oţet. Nu sunt singurii aditivi. Pentru a înnegri măslinele, producătorii folosesc lactatul feros (E585) şi gluconatul feros (E579), doi stabilizatori care ar trebui să nu depăşească în dieta zilnică cantitatea de 0,8 mg/ kg corp.
Nu recomand consumul alimentelor care conţin fier adăugat, pentru că excesul acestui mineral este asociat cu dureri de stomac, greaţă şi vărsături„, declara nutriţionistul Dumitru Balan.
Analizele făcute de APC România pe diverse sortimente de măsline au arătat că ele conțin apă, sare de mare, sare, ardei murat, usturoi, ardei roșu, migdale, anșoa, coriandru, ulei de floarea soarelui, boia iute, boia dulce, cimbru, piper macinat, plante aromatice și otet.
Cantitatea netă de măsline din ambalajele analizate variază între 40% și 60%.
S-au găsit și 8 tipuri de aditivi alimentari: continuarea aici
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025