Testele genetice în sarcină nu sunt un moft, nici o fiță la modă. Reprezintă ajutorul științei în nașterea unui copil perfect sănătos. Astfel, testele genetice în sarcină ne pot ajuta să evităm marile neplăceri.
Despre testele genetice în sarcină ar trebui să știe orice gravidă. Ba chiar ar trebui să devină obligatorii. Căci, un test de sarcină pozitiv declașează un val de emoții, dar și de griji. Una dintre cele mai importante frământări în primul trimestru este cea a analizelor genetice. Pe care trebuie să le facem? Unde să mergem? La ce rezultate să ne așteptăm? Experții insistă pe importanța consultului interdisciplinar ginecolog-genetician. Și spun că tot mai multe probleme din sarcină au cauze genetice.
Testele genetice în sarcină salvează vieți
Specialiștii Genetic Center spun care sunt analizele ce ar trebui luate în calcul de femeile însărcinate.
1.Testele prenatale non-invazive sunt teste ADN din sângele matern pentru screeningul celor mai frecvente aneuploidii fetale. Adică modificări de număr în cromozomii 21, 18, 13, X sau Y. Fiecare dintre aceste perechi corespunde unei maladii. De pildă, sindromul Down este dat de prezența unui crozom în plus în perechea 21.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta