Top 7 plante pentru grădinarii amatori (care nu au timp de grădină!) - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 7 plante pentru grădinarii amatori (care nu au timp de grădină!)

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Top 7 plante pentru grădinarii amatori (care nu au timp de grădină!)

O grădină verde și plină de culoare și personalitate, cu flori rezistente și fructe delicioase, dar care se îngrijesc ușor, este visul tuturor grădinarilor. Iată 7 plante care prosperă în orice curte, numai bune pentru grădinarii amatori.

Indiferent de regiune, există câteva flori și arbuști fructiferi care prosperă în orice grădină, indicate mai ales pentru grădinarii amatori, care nu au prea mult timp și nici experiență.

Unele dintre ele trebuie plantate toamna, dar altele pot fi plantate în această perioadă a anului, până la jumătatea lunii aprilie.

Daliile, flori pentru toată vara

Fie că le cumperi deja înflorite, fie că iei doar bulbi, cea mai bună perioadă pentru plantarea daliilor în grădină este prima jumătate a lunii aprilie. Trebuie doar să alegi un loc însorit, cu puțină umbră după amiaza și să le uzi din când în când. Vor crește viguroase și vor face flori toată vara.

Gura leului, cea mai rezistentă floare pentru grădinarii amatori

Tot în luna aprilie este bine să semeni în grădină semințele de gura leului sau să plantezi flori tinere cu boboci, cumpărate din piață. Gura leului are o mulțime de culori, iar unele soiuri sunt parfumate. Va crește sub formă de tufă și va rezista ani întregi în grădină, ba chiar se va înmulți singură unde nu te aștepți. Trebuie doar să o uzi moderat în zilele călduroase.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Data articol: 01/04/2017