O dietă bogată în alimente acide precum grăsimile, mâncarea procesată și prăjelile forțează organismul să producă atât de mult acid încât poți simți arsuri la nivelul esofagului și gâtului.
Alimentele acide ar trebui consumate cât mai puțin cu putiință. Pentru un organism echilibrat este nevoie și de ele, dar într-o cantitate redusă. Preponderent sunt recomandate spre consum alimentele alcaline.
Anumite alimente pot irita organismul.
Dacă mănânci sănătos, dar continui să ai refluxul gastric, analizează alimentele pe care le consumi și care îți provoacă disconfortul.
Dieta ta ar trebui să conțină cel mult 20% alimente acide, restul fiind completat de alimente alcaline.
Alimentele acide pot afecta, în timp, organele interne, pot cauza apariția unor afecțiuni și boli precum diabetul, cancerul.
În general, alimentele acide sunt alcătuite din carne și produse din carne, lactatele grase, produsele din făină albă, peștele, cereale precum ovăzul, orezul brun.
Dacă printre alimentele tale preferate se află una acidă, nu o scoate definitiv din meniu, ci fie că o consumi mai rar, fie o consumi alături de alt aliment care ajută la neutralizarea acidității.
Iată 26 de alimente acide
1. Uleiul de măsline (neutru)
2. Iaurtul
3. Laptele
4. Untul
5. Lintea fiartă
6. Pâinea albă
7. Pastele din grâu integral, gătite
8. Covrigi
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT