Majoritatea gospodinelor lasă carnea peste noapte în frigider, să se dezghețe treptat la rece. Unele o pun în cuptorul cu microunde, să se dezghețe în câteva minute și să pregătească mâncarea mai repede. Dar niciuna dintre aceste două metode nu este bună. Iată și de ce!
Dezghețarea la frigider durează prea mult
Pentru a decongela carnea în frigider, trebuie să îți aduci aminte cu o zi înainte că ai nevoie de ea și să o lași peste noapte să se dezghețe. Procesul durează foarte mult, iar carnea stă prea mult timp în propriul suc, unde se pot dezvolta diverse bacterii, chiar dacă este ținută la rece.
Decongelarea la microunde are dezavantaje
Cuptoarele cu microunde au un program special pentru dezghețarea alimentelor și este una dintre cele mai rapide soluții. Cu toate acestea are câteva dezavantaje majore, de care trebuie să ții cont.
În timpul dezghețării, carnea se încălzește pe margini și începe să se gătească, dar în centru rămâne înghețată. La final, obții o bucată de carne tare și uscată la exterior, dar plină de apă la mijloc.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro