Usturoiul nu doar ca ofera o aroma speciala mancarurilor, dar are si proprietati medicinale. Cu toate acestea, usturoiul provenit din China si vandut in mai toate supermarketurile nu este la fel de bun.
China este un nume controversat cand este vorba despre alimente. Cea mai populata tara din lume ne-a aratat deja ca poate face orez din plastic.
Acum China este in mijlocul unui scandal legat de alimentele care vin de acolo. Fermierii chinezi stropesc bulbii cu substante toxice interzise, pesticide si compusi chimici industriali. Toate aceste elemente sunt interzise in tarile europene, insa alimentele acestea desi sunt departe de a fi sanatoase reusesc, cumva, sa ajunga in magazine si de aici in casele oamenilor. Asta inseamna ca usturoiul toxic poate ajunge in bucataria ta. Uneori, nici macar nu esti constient de tara din care provine un aliment. Insa produsele din China sunt atat de ieftine incat se vand in intreaga lume.
Dincolo de substantele interzise folosite de fermierii chinezi si solul din aceasta tara contine elemente periculoase pentru sanatate, ca de exemplu substante grele precum arsenicul si cadmiul, dupa cum sustine un raport al BBC.
Dupa recoltare, usturoiul este inmuiat in clor pentru a nu incolti si a tine departe insectele in timp ce este depozitat pentru perioade lungi de timp in incaperi reci.
Toate acestea fiind spuse este normal sa doresti sa poti deosebi dintr-o privire usturoiul autohton de cel importat din China. Cel mai usor mod de a-ti da seama de unde provine este lipsa totala a radacinii. Usturoiul autohton are cateva firisoare uscate de radacina, asa ca pe acesta ar trebui sa il achizitionezi din magazine.
Este trist faptul ca 80% din usturoiul importat provine din China, insa acum stii cum sa-l deosebesti de cel romanesc.
Sursa: healtheternally.com