Migrene. Magneziul este un mineral esențial de care corpul uman are nevoie pentru sute de reacții biochimice, fiind considerat un mineral minune. Rolul lui principal este să ajute nervii și funcțiile mușchilor, dar, de asemenea, ajută la întărirea oaselor și a sistemului imunitar, la menținerea unui nivel regulat al zahărului din sânge și îți ajută corpul să producă energie, printre alte lucruri.
„Migrena este gândită pe scară largă ca o tulburare de excitabilitate a creierului,” explică medicul neuorolog, Richard Lipton, vicepreședintele la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, SUA, și neurolog la American Migraine Foundation. Acesta susține că cei care suferă de migrene au un creier sensibil și hiperexcitabil. „Asta înseamnă că, în circumstanțele potrivite, atacurile (migrenele) pot fi declanșate din cauza unui consum mare de vin roșu sau lipsa somnului, iar în cazul femeilor și din cauza menstruației lunare când sistemul nervos devine mai sensibil”, susține acesta.
Magneziul joacă un rol cheie în reglarea excitabilității creierului. „Modul în care celulele nervoase comunică între ele este prin eliberarea unor substanțe chimice numite neurotransmițători. Se știe că magneziul blochează eliberarea anumitor neurotransmițători în creier, printre care glutamatul, care este principalul neurotransmițător excitator”, spune medicul Lipton.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro