Olivia de Havilland la 100 de ani. Povestea vietii si secretul longevitatii vedetei din „Pe aripile vantului”
Olivia de Havilland, cea mai longeviva din echipa de actori din distributia filmului „Pe aripile vantului” (1939), a sarbatorit la 1 iulie cea de-a o suta aniversare. Actrita a declarat in revista „Vanity Fair” ca longevitatea ei se datoreaza celor trei „L” din viata sa: „love” (iubire), „laughter” (rasete) si „light” (lumina). „Savurez fara indoiala ideea de a fi trait un secol. Iti poti imagina asta? Ce realizare!”, a exclamat actrita in publicatia mentionata.
Castigatoare a premiului Oscar pentru cea mai buna actrita in anii 1947 si 1950, Olivia de Havilland este ultima stea in viata de sex feminin din epoca de aur a Hollywood-ului. Aproape toate marile staruri din celebrul film „Pe aripile vantului” au murit de multa vreme. Actorul Clark Gable, care l-a jucat pe elegantul Rhett Butler, a murit acum 55 de ani, actrita Vivien Leigh, care a interpretat rolul spiritualei Scarlett O’Hara, a murit acum 53 de ani, actorul Leslie Howard, Ashley Wilkes in film, a murit in Al Doilea Razboi Mondial.
Dar, Olivia de Havilland traieste, la fel si actorul Mickey Kuhn, care a jucat in film rolul copilului Oliviei de Havilland in „Pe aripile vantului”. El are acum 83 de ani.
Cine este Olivia de Havilland
Nascuta la Tokyo din parinti britanici, Olivia de Havilland s-a mutat in copilarie in California, unde a avut un debut de poveste la Hollywood. Casatorindu-se in 1955 a doua oara, cu scriitorul francez Pierre Galante, a plecat de la Hollywood la Paris, unde locuieste si acum. A fost descoperita de catre regizorul austriac Max Reinhardt, la varsta de 19 ani, cand a jucat rolul Hermia in „Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare. La scurt timp, ea a semnat un contract pe sapte ani cu studiourile Warner Brothers, aparand in filme alaturi de idolul de capa si spada Errol Flynn.
Cei doi au facut opt filme impreuna, intre care celebrele in epoca „The Charge of the Light Brigade’ (1936) si ‘The Adventures of Robin Hood’ (1938).
Faima sa timpurie a avut pretul sau. „Nu as dori un succes peste noapte nimanui”, a spus ea revistei americane „Vanity Fair”. „Nu ai prieteni adevarati … relatiile (la studiourile de la Hollywood) erau formale si adesea competitive”, a explicat Olivia de Havilland.
Citeste continuarea: 1 2