Venirea pe lume a unui copil este pregătită cu cea mai mare atenţie de viitorii părinţi. Alegerea doctorului care va asista naşterea, alegerea spitalului, va fi o naştere naturală sau una prin cezariană? Momentul aducerii pe lume a unui copil poate fi cel mai frumos şi emoţionant eveniment şi, de cele mai multe ori, naşterea decurge normal, fără complicaţii pentru mama sau bebeluş. Există din păcate însă şi cazuri în care, planurile viitoarelor mămici pot fi date peste cap.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?
Alegerea unei asigurări de sănătate pentru astfel de momente neprevăzute este, în unele cazuri, soluţia salvatoare care scuteşte părinţii de grijile financiare. Dacă vă întrebaţi de ce o asigurare medicală este importantă, iată mai jos mărturiile a două mame a căror sarcini au fost marcate de evenimente neprevăzute.
“Pot spune că ziua în care am aflat că am rămas însărcinată a fost cea mai bună din viaţa mea, nu pot găsi cuvinte pentru a o descrie. În prima lună de sarcină eram pur şi simplu un ghem de emoţii şi de bucurie. Eu şi soţul meu ne doream foarte mult un copil şi după ce trecuse deja un an de încercări, aproape că renunţasem la idee. Eram atât de pregătiţi, încât achiziționasem deja o asigurare de sănătate internaţională care includea şi acoperirea pentru maternitate. Citisem atât de multe lucruri despre sarcină pe internet și atât eu, cât și soțul meu eram un bagaj de informații legate de sarcină. Aflasem, astfel cât de costisitoare poate fi o naștere în România. Urma să nasc pe cale naturală, însă, după 30 de ore de travaliu am fost nevoită să nasc prin cezariană, deoarece doctorii au descoperit că micuţa noastră avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului. În urma intervenţiei, Andreei i s-a făcut masaj cardiac, iar după două minute, fetiţa a scos sunetul pe care cu toţii îl aşteptăm cu sufletul la gură. Având în vedere că fetiţa noastră a avut nevoie de îngrijiri la naştere, iar eu am suferit complicaţii, costurile serviciilor de maternitate au fost mult mai ridicate. Însă, pentru noi acestea nu au fost un motiv foarte mare de îngrijorare, pentru că au fost acoperite de asigurarea medicală internaţională și am putut să ne concentrăm doar pe micuța noastra. Astăzi, Andreea are 2 ani şi este un copil sănătos, plin de energie.” Ema G., 37 de ani, Timişoara
Pot exista cazuri, când pe parcursul sarcinii sau la naștere apar complicații la care mamele nu se așteptau. Dacă viitoarele mame nu sunt acoperite de o asigurare de sănătate, costurile unei nașteri în spitalele private poate varia în medie între 1800 și 3000 de euro.
“Sarcina mea a decurs normal până în cea de-a 33-a săptămână când, în urma unui control periodic, medicul a constatat că bebeluşul meu se afla într-o poziţie anormală. Auzisem poveşti de la prietenele mele care deja născuseră că bebeluşul se pot întoarce în burtica, însă am luat toate măsurile de precauţie pentru că această situaţie să nu se întâmple. Doctorul m-a informat că singura soluţie este sarcina prin cezariană, pentru că viaţa micuţului era în pericol. Am ales să nasc într-un spital privat, dorindu-mi cele mai bune condiţii şi pentru a mă asigura că micuţul va veni pe lume în siguranţă. Deşi eram conştientă de costurile ridicate ale serviciilor de maternitate din spitalele private, îmi doream ce era mai bun pentru copilul meu şi eram dispusă să plătesc oricât. Neavând o asigurare medicală care să acopere şi costurile pentru maternitate, am fost nevoită să plătesc 3500 de euro pentru cele 4 zile de şedere în spital şi pentru îngrijirile ulterioare de care a avut nevoie băieţelul nostru.” Adina N., 35 de ani, Cluj.
În general, mamele petrec aproximativ 4 zile în spital după ce au născut. Dacă adăugăm aceasta şedere la celelalte servicii, precum îngrijirile mai mult sau mai putin complexe pre şi post natale, costurile pentru maternitate variază, în medie, între 3.000-6.000 euro, cu o asigurare medicala privata ce va acoperi toate aceste sevicii.
O astfel de asigurare acoperă costurile de spitalizare, costurile medicului obstetrician şi ale moaşei, ingrjirile pre şi post natale, precum şi costurile unor posibile complicaţii (cezariană, prezentații pelviene, preeclampsia). Asigurarea de la MediHelp, pe langa cele mentionate mai sus, acoperă şi până la 7 zile de îngrijiri pentru bebeluş.