M-am gândit la o serie de mituri din domeniul medical, care în general sunt considerate adevărate, dar de fapt sunt doar FICȚIUNE. Iată lista:
Ideea conform căreia avem o mulțime de părți ale corpului care sunt inutile este falsă. Încă mai aveți apendicele? Dar amigdalele? Operațiile care elimină anumite părți ale corpului sunt comune; întrebarea rămâne: nu este un motiv pentru care acestea există? Nu avem nevoie de ele?
Splina – splina este un alt organ format din țesut limfoid, care filtrează sângele și elimină organismele infecțioase. Uneori, splina poate fi prea activă, moment în care începe să elimine celule care sunt necesare organismului. Persoanele care au fost supuse unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea splinei sunt mai predispuse la anumite infecții.
2. Suplimentele de vitamine sunt benefice pentru sănătate
Din păcate, nu în toate cazurile. Industria suplimentelor de vitamine, la ora actuală se poziționează la suma de 90 de miliarde de dolari, afirmând că ne protejează de cancer și bolile de inimă. Dar ultimele cercetări au arătat că, dacă nu sunteți bătrân sau bolnav, suplimentele de vitamine sunt lipsite de efect sau pot chiar să cauzeze probleme serioase cum ar fi cancerul sau bolile cardiovasculare.
Industria suplimentelor nu e reglementată de FDA (Food and Drug Administration), asta însemnând că dozajul și calitatea produselor se pot pune sub semnul întrebării.
De exemplu, prea multa vitamina E, poate crește riscul îmbolnăvirii de cancer cu 17%, iar excesul de vitamina A, poate produce orbire sau căderea părului.
3. Alimentele cu zahăr cauzează hiperactivitate la copii
Cercetările realizate în acest domeniu nu au arătat nici o legătură între glucide și hiperactivitatea copilului. Adevarații vinovați sunt părinții. Ei cred în acest lucru și tind să observe șabloane care să coincidă cu acest lucru. Mitul persistă, pentru că, perioadele când copiii mănâncă alimente cu zahăr coincid cu cele când aceștia pot fi hiperactivi (petreceri, crăciunul sau anul nou).
4. Guma de mestecat înghițită, rămâne în tractul digestiv timp de ani de zile
Mitul există din cauză că medicii au găsit ocazional gumă de mestecat în intestinele pacienților lor. Dar, aceste bucăți de gumă, niciodată nu au fost mai vechi de o săptămână. Guma de mestecat e alcătuită din următoarele ingrediente: substanțe îndulcitoare, substanțe aromatizante, substanțe conservante și o bază de gumă făcută din cauciuc sintetic sau natural. Într-adevăr cauciucul nu e degradat de acidul clorhidric din stomac și nici de enzimele din intestine, dar bucățica de guma va traversa fără probleme tractul digestiv și va revedea lumina zilei după maxim câteva zile.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?