Ciupercile sunt un medicament puternic si un aliment delicios in orice dieta sanatoasa. Iata 4 motive pentru a mananca mai multe ciuperci.
Ciupercile ajuta in lupta impotriva cancerului
Un studiu publicat in International Journal of Medicinal Mushrooms a aratat ca ciupercile chaga inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Ciupercile chaga au fost folosite de multa vreme in Asia si Europa de nord in medicina traditionala pentru a combate o multime de afectiuni. Ciupercile cresc pe copaci, in special pe trunchiul mesteacanilor in padurile din SUA, Canada, Europa si Asia.
Studiile chinezesti au analizat rolul inhibator al unui extract din chaga pe celulele canceroase din creier. Extractul a impiedicat proliferarea celulelor tumorale, iar succesul a inregistrat o imbunatatire odata cu trecerea timpului si cresterea concentratiei de extrat.
Cand dam pentru prima data ciuperci copiilor? Afla cum sa le prepari!
Ciupercile imbunatatesc functionarea sistemului imunitar
Sistemul imunitar este imbunatatit de catre ciuperci, sustine un studiu publicat in Journal of the American College of Nutrition. Oamenii de stiinta au vrut sa determine daca consumul de ciuperci uscate shiitake pot imbunatati functionarea sistemului imunitar. Ciupercile shiitake sunt originare din Asia estica, au o textura bogata ce se potriveste intr-o multitudine de retete.
Studiul, care s-a desfasurat pe parcursul a patru saptamani, a implicat atat barbati cat si femei, sanatosi, cu varste intre 21 si 41 de ani. Autorii au ajuns la concluzia ca un consum regulat de shiitake imbunatateste imunitatea, prin proliferarea celulara si imbunatatirea productiei de imunoglobulina A, care este un antibiotic ce joaca un rol important in imunitatea mucoaselor. Totodata oamenii de stiinta au declarat ca au observat schimbari si la alti markeri ai sistemului imunitar ceea ce sugereaza imbunatatiri precum mai putine imflamatii decat erau inainte de inceperea consumului de ciuperci.
Citeste continuarea: 1 2