Aronia, fructul unui arbust înrudit cu măcesul și-a făcut loc recent pe lista principalelor fructe cu proprietăți terapeutice antioxidante. Conținutul său ridicat de antioxidanți plasează aronia pe un loc de cinste în rândul fructelor care luptă împotriva radicalilor liberi, devansând afinele, coacăzale, merișoarele sau cătina. Studii recente vorbesc despre acest fruct la superlativ, considerând aronia cea mai bogată sursă de antioxidanți.
Cercetătorii spun că aronia este unul dintre cele mai bogate fructe în flavonoizi: antocianine și proantocianidine, polifenoli, flavonoizi, antocianine. Mai mult, acest fruct miraculos are în compoziția sa vitaminele B2, B6, C, E, acid folic și beta-carotenoizi, care măresc capacitatea de apărare a organismului, care previn infecțiile bacteriene și virale și ajută la refacerea organismului.
Consumul de aronia ajută la sănătatea creierului, inclusiv la prevenirea pierderilor de memorie, pierderea echilibrului și a coordonarii, dar și pentru Alzheimer. Aronia ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, obezitate, tensiune arterială ridicată, nivel de colesterol anormal. O dietă care include suc de aronia îmbunătățește răspunsul la insulină și ajută la scăderea glucozei din sânge.
Aronia este de asemenea recomandată ca și tonic, pentru combaterea stresului și oboselii.
Cantitatea mare de antioxidanți ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Multe companii farmaceutice, dar și producători de cosmetice utilizează extracte din aronia ca ingredient pentru diverse produse.
Citeste continuarea pe ANTENASATELOR.RO.