Carte pentru copii in limba engleza: Sarinne & Elenore and their splendid first adventure - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Carte pentru copii in limba engleza: Sarinne & Elenore and their splendid first adventure

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Carte pentru copii in limba engleza: Sarinne & Elenore and their splendid first adventure
Carte pentru copii in limba engleza, adina chirica, Sarinne & Elenore

Sambata, 7 noiembrie 2015, a avut loc lansarea cartii ‘Sarinne & Elenore and their splendid first adventure’, in prezenta autoarei, Adina Chirica, a Irinei Margareta Nistor (cea care a sustinut cartea printr-o mini-recenzie) si a ilustratoarei Anda Ansheen. Totodata, pe 21 noiembrie, de la ora 10.00, va avea loc si lansarea cartii in cadrul Targului de Carte Gaudeamus.

 

 

Carte pentru copii in limba engleza, adina chirica, Sarinne & Elenore

Sarinne si Elenore sunt doua prietene foarte apropiate, care traiesc o mare aventura – aventura cunoasterii si depasirii anumitor temeri cu care se pot identifica atat cei mici, cst si cei mici dintre oamenii mai mari. Este o calatorie intiatica plina de imaginatie si poate chiar putin umor. Ilustratiile Andei Ansheen, o ilustratoare cu experienta apartinand Clubului ilustratorilor din Romania (titluri ilustrate – The Girl and the Baloon, Povete cu multe fete, Yummy Stories) surpind aceasta aventura educativa si colorata in toate nuantele si optimismul ei.

 

Adina Mihaela Chirica (n. 1980) a absolvit Academia de Studii Economice si, in paralel, Scoala Populara de ArtA – sectia Pictura, precum si Masterul Publicitate si Reclama in cadrul SNSPA. A studiat mult in afara tarii: doi ani in New York, Statele Unite, un an in Lecce, Italia cu bursa Erasmus, cursuri de specialitate in Madrid, Spania. Lucreaza de 10 ani ca si copywriter in domeniul publicitatii, insa a fost implicata si in numeroase proiecte de traduceri si adaptari, subtitrari de filme in cadrul a diverse festivaluri de film precum Anonimul si La Cetate.

 

Sarinne & Elenore and their splendid first adventure este prima ei carte pentru copii, excluzand un proiect educational (Peripetiile lui Ovi) efectuat ca si copywriter intr-un proiect pentru Apele Romane. Cartea este in limba engleza – o abordare inedita, care se datoreaza experientelor ei interculturale si deschiderii catre lumea fascinanta a copiilor. Pentru editura Adenium cartile de copii nu sunt un subiect necunoscut, insa asumarea unei publicatii in limba engleza destinata, in mare parte, publicului din Romania este un act curajos care se datoreaza faptului ca cei din grup au incredere in potentialul cartii, in autoarea dar si in ilustratoarea ei cu care au mai colaborat si pentru alte titluri.

 

„Copywriting-ul este fascinant, dar si frustrant; chiar daca este o meserie creativa te ingradeste si te caleste mai des decat ti-ai dori. Asa ca, de ceva timp, sunt intr-un plin proces de intinerire. Ma retrag des la tara, imi regasesc vocea interioara si invat sa ma bucur de viata, fara s-o iau prea in serios. ‘Sarinne & Elenore’ este primul meu pas spre a redeveni copil. Acum ma ajuta si faptul ca am un copil care ma inspira si ma fascineaza intr-un mod caleidoscopic!”, a declarat Adina Chirica.

 

Cartea este disponibila in librarii si pe site-ul editurii Adenium.

 

 

Pagina de Facebook: www.facebook.com/Sarinne.Elenore

Website http://bit.ly/sarrine-elenore

Data articol: 09/11/2015