Istoria chinezilor este foarte bogata, iar europenii nu au reusit sa traduca si sa importe decat o mica parte din bogatia culturala a Chinei. Se spune ca in medicina traditionala chineza, alimentele se impart in doua categorii: alimente yin, cu efect racoritor, care se consuma in sezonul cald (salate, lactate usoare, produse marine precum si cele bogate in apa) si alimentele yang, cu efect de incalzire si care sunt indicate in sezonul rece (alimentele gatite, cu putina apa, condimentele, acriturile, alcoolul in cantitati moderate si consumat ocazional, cafeaua, cacao, pudra de roscove, pentru crestere energetica, intarire si tonifiere).
Primavara e bine sa intarim elementul LEMN (ficatul, membrele, coloana) cu alimente acre, de culoare verde, produse marine (APA hraneste LEMNUL), Omega3, seminte de canepa, antioxidanti, calciu si magneziu. De asemenea, la fel de important este sa nu ne infuriem.
Vara e bine sa intarim elementul PAMANT (stomacul, sistemul digestiv) cu alimente usor dulci, fructe si legume crude moi, galbene si portocalii dar si rosii (FOCUL hraneste PAMANTUL), coenzima Q10, laptisor de matca. Sentimentul care ajuta este bucuria.
Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT