Buna ziua! Sunt mama si sunt de... - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Buna ziua! Sunt mama si sunt de…

Sfatulparintilor » Specialist relatii, cuplu, dinamica sexuala » Buna ziua! Sunt mama si sunt de…

Buna ziua!sunt mama si sunt de parere ca nu stiu cum sa-mi ajut fiica .Fata mea are un prieten cu care locuieste impreuna departe de casa noastra la ea acasa,ea are 24 ani,el este cu 10 ani mai mare.Ne-a prezentat pe acest baiat care …stiindu-l din satul vecin…nu ne spune prea multe ,adica sa-l vorbeasca cineva ca baiat bun .El tocmai a fost inselat de logodnica lui cu care avea si nunta , a dat pana si invitatiile asa ca el a renuntat la ea si a inceput sa converseze pe net cu fiica mea trebuie sa spun ca acest baiat a mai vorbit cu fata mea când el era cu acea fata acum 4 ani.Fiica mea imi spunea despre el dar eu auzind ca are prietena fiica imi spunea ca asa i-a zis el ca nu are pe nimeni atunci desi el mintea.cand fata mea a aflat s-a retras pentru ca el a recunoscut atunci ca sta cu acea fata pentru ca are sa-i dea o suma mare de bani si ca tatal ei il tine la serviciu.fata mea suferind s-a retreas atunci
Acum ,stau impreuna dar el se pareca este asa mai indiferent,pleaca singur la cafea ,daca ies ei in oras el isi cheama si prietenii si mai mult ea a plecat la bunica ei ca era bolnava pentru 2 zile si seara el a suna-to sa-i spuna ca un prieten al lui cu care a fost in club ar vreasa doarma la el fata nu a fost de acord si acesta a fost motivul pentru care nu a sunat-o cat timp ea a fost la bunici.Imi pare trista fata mea si parca ar vrea sa para ca totul este bine …Eu am zis ,recunosc ca daca el a fost asa acum cativa ani se scimba acum? Intr-o zi vecina de la etaj i-a vorbit foarte urat fiicei mele iar el nu a zis nimic si de suparata am intrebat fata daca el face ceva bun sau frumos si raspunsul ei a fost NIMIC .Oare ce sfat sa-i dau eu fiicei mele cum pot eu sa o ajut i-am zis ca daca este asa dece nu renunta iar fata mea a spus ca nu vrea sa ramana singura ,ca ce se face ea singura.Va rog mult dati-mi si mie un sfat cum sa ma port cu fata mea,ce sa discut cu acest baiat care si in prezenta mea când este, el se joaca pe telefon la 34 ani de parca nu sunt in incapere.

 

 

Raspuns psiholog Miruna Stănculescu

Nu e simplu să fii părinte cu atât mai mult atunci când copilul tău ajunge adult, adică la stadiul la care poate lua propriile decizii. Viața se învață și din propriile experiențe… Nu știu dacă fata dvs. ar avea nevoie de sfaturi. E ușor să spui „nu e bun pentru tine” atunci când nu iubești tu. Are poate nevoie să își răspundă la întrebări precum „ce anume îmi doresc de la o relație”, „mă văd trăind alături de el și de ce”, „cum cred că va arăta relația noastră  în viitor”. Are nevoie să se simtă pregătită să răspundă la ele, pentru că, uneori, răspunsul rational vine împotriva a ceea ce și-ar dori inima îndrăgostitului să audă. Miruna Stănculescu, psiholog.

www.mirunastanculescu.ro

 

Data articol: 19/07/2015