Icoana pentru PROTECTIA CASEI, Icoana Maica Athosului este celebra pe Sfantul Munte Athos ca o reprezentare a protectiei pe care Fecioara Maria o ofera Gradinii Maicii Domnului precum si oricarui loc unde icoana este amplasata si cinstita de catre credinciosi, asa cum calugarii o cinstesc si se roaga la ea in manastirile de pe Sfantul Munte.
Icoana Icoana pentru PROTECTIA CASEI aduce protectia Fecioarei Maria in spatiul casei sau incintei, asa cum protejeaza si Gradina Maicii Domnului.
Icoana este lucrata pe lemn, este tratata cu apa sfintita, miruita si sfintita in slujbele de pe Sfantul Munte. Pe verso este certificatul de garantie care confirma producerea sa in Grecia pe Muntele Athos.
Dimensiune: 13 cm x 18 cm.
Pret: 65 lei + transportul prin Posta sau curier.
Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro
Coletul va sosi de la firma SC EVALUARI IMOBILIARE SRL, firma detinatoare a siteului www.sfatulparintilor.ro
––––––––
ICOANELE REALIZATE LA MANASTIRI DE PE SFANTUL MUNTE ATHOS CE SE POT CUMPARA DIN MAGAZINUL SFATULPARINTILOR.RO SUNT:
Icoana pentru AJUTOR SI SANATATE Maica Domnului cu 3 maini
Icoana pentru PROTECTIA CASEI Maica Athosului
Icoana pentru MAMA SI COPIL Maica Domnului Atotascultatoarea (sau Grabnic Ajutatoarea)
Icoana linistii sufletesti BINECUVANTAREA LUI IISUS
––––––––
Despre Muntele Athos se ştie că este un loc ocrotit şi vizitat de Maica Domnului. Dacă ochii călugărilor de aici sunt feriţi de chipul femeiesc, sunt însă binecuvântaţi cu vederea celei mai însemnate dintre femei, Fecioara Maria, Mama Domnului Iisus Hristos. Acest munte, care la început era loc de închinare pentru păgâni, acum este Grădina Maicii Domnului, taram luat de ea in ocrotire, fiind fermecata de frumusetea naturala a locului.
Legătura între călugări şi Maica Domnului este atât de strânsă precum între mamă şi fiu. Aici nimic nu este cu neputinţă, minunile se întâmplă în fiecare zi. La orice chemare a lor, Maica Dumnezeului nostru vine la fiii ei pământeni şi de fiecare dată îi ajută ca şi o mamă.
Nu este călugăr în Muntele Athos care să nu-ţi vorbească despre o minune a Maicii Domnului întâmplată fie cu el, fie cu altcineva. Sunt aşa de multe încât s-a pierdut şirul lor. Doar cele ieşite din comun, sau cele despre care n-a vrut Maica să se uite, se păstrază din generaţie în generaţie, din neam în neam. La auzul lor, au venit şi oamenii din lume să se închine Maicii Domnului. Aşa se explică de ce multe dintre icoanele Fecioarei Maria sunt împodobite, uneori chiar în exces, cu bijuterii aduse drept mulţumire pentru ajutorul primit.
In partea de jos a sa este inscriptionat de calugari “Agion Oros” in greaca, care inseamna “Sfantul Munte”, ca dovada a provenientei ei. Mai multe informatii despre Muntele Athos si importanta lui in lumea crestin ortodoxa puteti gasi la finalul acestui material.
Despre Muntele Athos din Grecia, Halkidiki:
Muntele Athos este un munte si peninsula in Halkidiki, Macedonia, Grecia. Considerat patrimoniu universal si stat cu guvernare de sine statatoare in Republica Elena, Athos este locul unde se gasesc 20 manastiri ortodoxe celebre aflate sub directa jurisdictie a patriarhului din Constantinopol. Astazi, locul este cunoscut sub denumirea de Sfantul Munte.
Muntele Athos este singurul loc din Grecia dedicat in totalitate rugaciunilor si preaslavirii lui Dumnezeu. De aceea el este numit Sfantul Munte.
Sfantul Munte are 350 kilometri patrati. Frumusetea naturala a acestui loc este extraordinara.
Nu este permis decat accesul barbatilor pe Muntele Athos, care este numit „Gradina Fecioarei” de catre calugari. Numai barbati trecuti de 18 ani care sunt crestin ortodoxi au permisiunea sa traiasca pe Athos, fie ca si calugari ori muncitori.
Conform traditiei, Fecioara Maria naviga impreuna cu Sfantul Ioan de la Joppa spre Cipru ca sa viziteze pe Lazarus. Din cauza vremii neprielnice, vasul a trebuit sa ancoreze aproape de portul Klement, actualmente locul unde se gaseste manastirea Iviron. Fecioara Maria a coborat pe mal si, uluita de frumusetea naturala salbatica a muntelui, ea l-a binecuvantat si si-a intrebat Fiul daca aceasta poate fi gradina Ei. O voce s-a auzit spunandu-i: „Fie ca acesta sa fie mostenirea si gradina Ta, un paradis si un loc de salvare a tuturor sufletelor ce cauta sa se salveze.”.
Din acel moment, Sfantul Munte a fost consacrat drept Gradina Maicii Domnului si a fost interzis accesului oricarei alte femei in afara de Sfanta Fecioara care isi face des aparitia printre calugari, testandu-le credinta, conform marturiilor culese de la calugari la fata locului. Numai calugarii cu har foarte mare ii pot simti prezenta Fecioarei printre ei, aceasta fiind o alta forma de a se face distinctia intre nivelele si intensitatea credintei celor ce o preaslavesc pe Sfantul Munte.