Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca “da”, amintindu-va de reteta frantuzeasca de “coq au vin”… Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile Buzaului, nu departe de locul unde, dupa legenda, s-au gasit mai demult odoarele “Clostii cu puii de aur”, intr-o strachina purtand culorile pamantului ars – si-ale frunzei de vie arsa de toamna – mi-a fost adus dinainte un altfel de “cocos cu vin”. De fapt, fiindca tin la adevar, trebuie sa spun ca gazda a pus pe masa “piftie de cocos cu vin” si-alaturi, o strachinuta cu hrean in otet, o bucata zdravana de mamaliga si… o ulcica plina pana in buza cu un merlot rubiniu.
Ingrediente Piftie de cocos cu vin
un cocos de 2-2,5 kg,
400 g rasol de vitel,
un genunchi de vitel,
3 litri de apa,
500 ml vin rosu (bun)
Reteta completa o gasiti in sectiunea Retetele Tale.
Imagine de Никита de la Pixabay
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta